lv
CO9eO0xqrQaVhoze8OyU1E3RNYL2oubR1woLrY2U
1150267

Informēs par jaunākajām tendencēm kultūras patēriņā

Informēs par jaunākajām tendencēm kultūras patēriņā

Kultūras ministrija (KM) un Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) 26.janvārī rīkos masu mediju pasākumu, kurā paredzēts informēt par jaunākā pētījuma "Kultūras aktivitātes barometrs 2022" rezultātiem, iezīmējot jaunākās tendences kultūras patēriņā Latvijā, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa norāda, ka LKA Kultūras un mākslu institūta vadītāja Anda Laķe pasākumā iepazīstinās ar veiktā pētījuma rezultātiem un metodoloģiju. Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) informēs par pētījuma gaitā izdarītajiem secinājumiem, tostarp Covid-19 ietekmi uz kultūras patēriņu un līdzdalības iespējām, kā arī turpmāk veicamo kultūras patēriņa un līdzdalības sekmēšanā.

Pētījumu "Kultūras aktivitātes barometrs 2022" KM uzdevumā veikusi LKA sadarbībā ar pētījumu centru "SKDS". Pētījums ļauj iegūt un analizēt datus par auditorijas motivāciju iesaistīties kultūras aktivitātēs, tās sociāli demogrāfisko raksturojumu, mobilitāti kultūras patēriņā, apmierinātību ar pieejamo kultūras piedāvājumu un gatavību ieguldīt ģimenes budžeta līdzekļus tajās vai citās kultūras aktivitātēs.

Levits novērtējis ASV ražotos Black Hawk helikopterus: Tas ir liels pienesums

ASV ražotie "Black Hawk" helikopteri ir liels pienesums Latvijas Gaisa spēku jaudai, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits, kurš pirmdien Lielvārdes militārajā lidlaukā apskatīja helikopterus, kurus Latvija pagājušā gada nogalē saņēma no ASV.

Kā aģentū...

Bunkus slepkavības lietā apsūdzēto Babenko patur apcietinājumā

Rīgas pilsētas tiesa otrdien nolēma turpināt piemērot drošības līdzekli apcietinājumu maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētajam uzņēmējam Aleksandram Babenko, informē tiesa.

31.janvārī tiesa izvērtēs uzņēmēj...

Aicina veicināt sadarbību starp privātajām un pašvaldības izglītības iestādēm

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un pieejamu pirmsskolas izglītību, ir nepieciešams veicināt sadarbību starp privātajām un pašvaldības izglītības iestādēm, pārliecināta Latvijas privāto pirmsskolu biedrības vadītāja Daina Kājiņa.

Viņa aģentūrai LETA skaidro...



Komentāri