lv
Fgm8aqDEqJdo23O8FuFnA5yJNLInKPLuPuQB2l8O
1145699

LU studenti un darbinieki varēs pretendēt uz 5000 eiro grantiem

LU studenti un darbinieki varēs pretendēt uz 5000 eiro grantiem

Starptautiskā pirmsinkubācijas programmā "Green Hexagon" Latvijas Universitātes (LU) studentu un darbinieku komandas varēs pretendēt uz grantiem līdz 5000 eiro apmērā tādu ideju attīstīšanai, kas risinātu dažādas ilgtspējas problēmas - no klimata un vides līdz izglītības un nevienlīdzības jautājumiem, aģentūru LETA informēja LU Biznesa inkubatora projektu koordinatore Kristīne Tereško.

Pašlaik ir sākusies pieteikšanās programmai "Green Hexagon", ar kuru iecerēts stimulēt zaļos risinājumus un nodrošināt dalībniekiem platformu, lai iesaistītos dažādās aktivitātēs un apgūtu jaunas prasmes ilgtspējīgu problēmu risināšanai.

Ar saukli "Ieraugi no cita skatpunkta!" programmas mērķis ir nodrošināt atbilstošu vidi, kurā dalībnieki var piedalīties ideju izstrādē, veidot komandas, uzlabot savas līderības prasmes, kā arī apgūt jaunas iemaņas, lai sasniegtu ilgtspējības, labklājības un klimata mērķus.

Programmā var iesaistīties komandas līdz pieciem dalībniekiem, kurām ir jaunas idejas vai kuras ir ideju izstrādes sākumposmā. Aktivitātei var pieteikties arī individuāli, jo programma sāksies ar ideju izstrādes un komandu veidošanas pasākumu, kur ikvienam būs iespēja atrast domubiedrus.

Aktivitāte paredzēta LU studentiem, absolventiem, pētniekiem un darbiniekiem.

Potenciālie dalībnieki aicināti iedvesmoties jaunu ideju radīšanai no ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Dalībniekiem būs iespēja strādāt kopā un veidot komandas ar vēl trīs universitāšu studentiem, absolventiem un darbiniekiem no Tartu Universitātes, Čehijas Dzīvības zinātņu universitātes Prāgā un Vīnes Noištates Lietišķo zinātņu universitātes.

Programmas realizēšanai tiks piesaistīti starptautiski eksperti un mentori, kuri dalīsies ar zināšanām par dažādiem biznesa modeļiem, savas idejas prezentēšanu, produkta dizainu, mārketingu un citām tēmām. Programmas laikā labākajiem dalībniekiem būs iespēja klātienē apmeklēt Vīnes Noištates Lietišķo zinātņu universitāti Austrijā, lai piedalītos trīs dienu treniņnometnē.

Noslēgumā labākās komandas saņems līdz 5000 eiro grantu tālākai idejas attīstībai, piemēram, prototipa izstrādei, materiālu izmaksām vai konsultācijām.

Pieteikties programmai var līdz 15.februārim, bet programmas ilgs no 21.februāra līdz 13.jūnijam.

Pirmā lielā maiņa? Wizards uz Lakers gatavojas aizmainīt Rui Hačimuru

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" uz Losandželosas "Lakers" gatavojas aizmainīt japāņu uzbrucēju Rui Hačimuru, pirmdien savos "Twitter" kontos vēsta "The Athletic" ...

Sarūk Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās

Kopumā Latvijas slimnīcās šobrīd ārstējas 236 Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Salīdzinoši pirmdienā pirms nedēļas Latvijas slimnīcās ārstējas 263 Covid-19 pacienti.

Pēdējās diennakts laikā Latvijas sta...

Gudra enerģētikas politika ir Latvijas labklājības pamats, uzskata Levits
Gudra enerģētikas politika ir Latvijas ekonomikas un sabiedrības labklājības pamats, sarunā ar AS "Latvenergo" vadību uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.


Komentāri