lv
XNpR42rZmRbHJxoYEh5xtktmn5OgT1nOx93AC7dn
1144102

Latvija atsauc savu vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu

Latvija atsauc savu vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu

Latvija ir nolēmusi pazemināt diplomātiskās pārstāvniecības līmeni Krievijā un no 24.februāra atsauc savu vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu, paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Pirms tam Krievija bija pieņēmusi lēmumu izraidīt Igaunijas vēstnieku un pazemināt savstarpējās diplomātiskās pārstāvniecības līmeni līdz pagaidu pilnvarotā lietveža līmenim.

Pēc Rinkēviča paustā, ņemot vērā to, ka Krievijas agresija pret Ukrainu turpinās un solidarizējoties ar Igauniju, Latvija no 24.februāra pazeminās diplomātiskās pārstāvniecības līmenī Krievija līdz pilnvarotā lietveža līmenim, attiecīgi pieprasot Krievijai rīkoties līdzīgi.

Igaunija 11.janvārī informēja Krievijas vēstnieku Vladimiru Ļipajevu par lēmumu, ka līdz 1.februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem.

Lēmuma mērķis ir panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā.

Rīgā filmē ainas filmai par Krievijas žurnālisti Poļitkovsku

Kongresu namā tiek filmētas ainas topošai filmai par Krievijas žurnālisti un cilvēktiesību aktīvisti Annu Poļitkovsku, informēja uzņēmuma "Forma Pro Films" pārstāve Kristina Martinuka.

Filmas veidotāji iecerējuši, ka filma "Anna" parādīs sievietes ceļu,...

Ādažu novada domes deputāte Krasta noliedz saistību ar kukuļošanu

Ādažu novada domes deputāte Antra Krasta (LZS) noliedz viņas iesaisti Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par kukuļošanu.

Deputāte stāstīja, ka 16.janvārī KNAB pieprasījusi informāciju par to, vai viņa ir iesaistīt...

Cetrutdaļfināls! Ostapenko un Vega Ernandess uzvar galvenos favorītus

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Melburnā pārī ar spāni Davidu Vegu Ernandesu sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu jauktajās dubultspēlēs.

Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Latvijas/Spānijas pāra pretiniek...



Komentāri