lv
qM8T63InzDlLHC5wDK0Pr5Fdm86sZtgaAisQghWF
1143914

Par Grevcovas izteikumiem deputāti vēršas prokuratūrā un Ētikas komisijā

Par Grevcovas izteikumiem deputāti vēršas prokuratūrā un Ētikas komisijā

Saistībā ar Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei") noniecinošajiem izteikumiem pēc Latvijas Okupācijas muzeja apmeklēšanas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) vērsies prokuratūrā un Nacionālās apvienības (NA) deputāti sniegs iesniegumu Saeimas Ētikas komisijā.

Jurēvics iesniegumā ģenerālprokuroram Jurim Stukānam norāda, ka Grevcovas "TikTok" kontā ticis ievietots nu jau izdzēsts video vēstījums, kurā krievu valodā deputāte paužot, ka ir atnākusi uz "tā saucamo Okupācijas muzeju". Grevcova pauž, ka muzejā "nesakrīt fakti" un ka gids stāstot "paralēlo, izdomāto - vēsturi".

"Kas tas par muzeju un tieši kāpēc, kādu mērķu labad tas ir radīts? (..) Apskatījām visus eksponātus, un sapratām - re, kā mūs muļķo, kā mūs muļķo," pauž partijas "Stabilitātei" deputāte, kura muzejā redzamo dēvē par "īstu propagandu".

Jurēvics iesniegumā prokuratūrai norāda, ka Grevcovas teiktais "nepārprotami liecina par vēlmi publiski noliegt Latvijas okupāciju, apšaubīt un noniecināt to, šī persona acīmredzami okupācijas radīto kaitējumu Latvijas iedzīvotājiem uzskata par maznozīmīgu un par to veiktos pētījumus par nevajadzīgiem".

Partijas apvienības "Jaunā vienotība" deputāts aicina prokuratūru pārbaudīt, vai deputātes Grevcovas darbībās, publiski paužot šādus izteikumus, būtu saskatāmas Krimināllikumā paredzētā noziedzīgā nodarījuma par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu pazīmes, un ierosināt kriminālprocesu.

Tikmēr NA Saeimas frakcija par Grevcovas izteikumiem vērsīsies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, norādīts NA "Twitter" konta ierakstā.

Ostapenko un Ernandess uzvar galvenos favorītus; tas ir ceļš uz ceturtdaļfinālu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Melburnā pārī ar spāni Davidu Vegu Ernandesu sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu jauktajās dubultspēlēs.

Otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā Latvijas/Spānijas pāra pretiniek...

Šmits: Kopējās lauksaimniecības politikas līdzfinansējums ir ZM prioritāte

Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) līdzfinansējums Zemkopības ministrijai (ZM) ir galvenā budžeta prioritāte, intervijā aģentūrai LETA norādīja zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka tas vairāk ir vidējā termiņa budžet...

Pakistāna palikusi bez elektrības. Cik plaši?

Tehnisku problēmu dēļ Pakistānas elektropārvades tīklā pirmdien lielākā daļa 220 miljonu cilvēku apdzīvotās valsts palikusi bez elektroapgādes, arī abas lielākās pilsētas Karāči un Lahora.

Elektroapgādes pārtraukumu, kas turpinās jau vairākas stundas, i...



Komentāri