lv
4nDZPXwXkoLXhqA7XzS2nMVMovas7hZTYFMXClaa
1143180

Dzintaru koncertzālē norisināsies jau devītais Jūrmalas festivāls

Dzintaru koncertzālē norisināsies jau devītais Jūrmalas festivāls

No 15. līdz 23.jūlijam ar desmit krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies devītais Jūrmalas festivāls, informēja koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone.

Devītais "Jūrmalas festivāls" būs grandiozākais vasaras muzikālais notikums Dzintaru koncertzālē, kas pulcēs latviešu un ārzemju mūziķus.

Festivālu jau tradicionāli ieskandinās saullēkta koncerts 16.jūlijā Dzintaru pludmalē ar Elbas Filharmonijas ērģelnieci Ivetu Apkalnu.

Šī gada jaunums būs "Nakts koncerts" 15.jūlijā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Tajā uzstāsies pianists Reinis Zariņš un britu čellists Metjū Bārlijs, kurš jau vairākkārt viesojies Latvijā. Bārlijs ir arī improvizētājs, kurš mēdz sadarboties ar dažādu žanru mūziķiem. Zariņš un Bārlijs jau vairākkārt kopīgi uzstājušies Lielbritānijā, kā arī Amsterdamas "Concertgebouw" koncertzālē.

16.jūlijā ar simfoniskās mūzikas koncertu uzstāsies vijolniece Baiba Skride, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Jānis Liepiņš.

17.jūlijā un 18.jūlijā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Zigmara Liepiņa operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" koncertuzvedumu. Liepiņa opera savulaik kļuva par latviešu opermūzikas simbolu, kuras iestudējums Latvijas Nacionālajā operā tika izrādīts 96 reizes.

19.jūlijā Jūrmalas festivālā uzstāsies virtuozā akordeona dīva Ksenija Sidorova kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gunti Kuzmu.

20.jūlijā festivāla ietvaros izskanēs koncerts "Dzimuši Latvijā", kas jau kļuvis par Jūrmalas festivāla tradīciju. Mākslinieku vidū būs tenors Aleksandrs Antoņenko, vijolniece Skride, akordeoniste Sidorova, kā arī jaunie mūziķi. Jūrmalas festivāla orķestri diriģēs Berlīnes Komiskās operas galvenais diriģents Ainārs Rubiķis.

21.jūlijā festivālā gaidāms klaviermūzikas koncerts ar Osokinu ģimenes pianistiem.

22.jūlijā ar Brodvejas mūziklu izlasi festivālā viesosies angļu skatuves teātra zvaigznes, aktieri, kuri uzstājušies Karaliskajā Alberta zālē, Londonas "Barbican", Glastonberijā, un "West End" teātrī.

Jūrmalas festivāla noslēgumā, 23.jūlijā būs Galā koncerts, kurā varēs noklausīties operu ārijas.

Krievijai Latvija ir NEdraugs. Un nedraugus zākā

Līdz ar Krievijas izraisīto karu pret Ukrainu pērn pie Latvijas vēstniecības Maskavā bijusi vērojama lielākā dažādu politisko akciju intensitāte, šorīt TV3 pastāstīja Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Diplomāts atgādināja, ka vairums Rietumva...

Krollis debiju A sērijā vēl nesagaida, bet viņa komanda Spezia zaudē AS Roma

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Raimonds Krollis svētdien pirmo reizi karjerā bija Itālijas A sērijas mača pieteikumā, viņa pārstāvētajai "Spezia" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Spezia" 19.kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:1) zaudēja Žuz...

Tiesa turpinās vērtēt prasību par 32 miljonu eiro piedziņu no bijušajām PNB bankas amatpersonām

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien plkst.14 turpinās skatīt maksātnespējīgās "PNB bankas" administratora Vigo Krastiņa iesniegumu par 32 miljonu eiro piedziņu no bijušajiem bankas valdes un padomes locekļiem par bankai nodarītajiem zaud...



Komentāri