lv
Yuy2kCS0nsMWJEz8Zu8oOxl3KVEXZHwhjWMUHIuB
1142467

IeM piedāvā pagarināt ārkārtējo situāciju Baltkrievijas pierobežā līdz 10.maijam

IeM piedāvā pagarināt ārkārtējo situāciju Baltkrievijas pierobežā līdz 10.maijam

Valdība drīzumā plāno lemt par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Baltkrievijas pierobežā līdz 10.maijam, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais valdības lēmuma projekts.

IeM piedāvājuma saskaņošanas termiņš ir nākamā trešdiena. Valdības sēdes notiek otrdienās, taču jebkurā brīdī aptaujas kārtībā šādu lēmumu var pieņemt dažu stundu laikā.

Valdības 2021.gadā 10.augustā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju Ludzas novada, Krāslavas novada pašvaldībās, kā arī Daugavpils pašvaldībā. Tā vairākkārt pagarināta un pēdējais pagarinājums noteikts līdz 10.februārim.

Kopējais indikatīvais nepieciešamais finansējums Iekšlietu ministrijai trīs mēnešiem ir 2,15 miljoni eiro. Iekšlietu ministrijas aprēķins balstīts uz provizoriskām aplēsēm un ārkārtējai situācijai pasliktinoties izdevumu apjoms var būtiski palielināties.

Ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu Baltkrievijas pierobežā, robežsardzei, bruņotajiem spēkiem un policijai tika paredzētas tiesības izmantot to rīcībā esošos līdzekļus un procedūras, lai atturētu personas no robežas nelikumīgas šķērsošanas.

Tāpat likumsargiem ir tiesības dot rīkojumu personai nekavējoties pārtraukt mēģinājumu nelikumīgi šķērsot robežu vai rīkojumu nekavējoties atgriezties valstī, no kuras persona nelikumīgi šķērsoja robežu, un veikt nepieciešamos pasākumus, lai pārliecinātos, ka attiecīgā persona izpilda šo rīkojumu.

Valdības lēmums arī paredz tiesības pielietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus, lai nekavējoties atgrieztu personu valstī, no kuras tā nelikumīgi šķērsoja robežu, ja persona to nedara brīvprātīgi pēc robežsarga mutiska rīkojuma pārtraukt robežas šķērsošanu.

Šogad līdz 16.janvārim kopumā novērsti 233 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 12 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

Pērn kopumā novērsti 5286 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, savukārt 217 cilvēkiem humānu apsvērumu dēļ robežas šķērsošana nav liegta.

Pērn decembra beigās imigranti pāri Baltkrievijas-Latvijas valsts robežai nogādājuši divus Afganistānas pilsoņus ar izteiktām apsaldēšanās pazīmēm un kritisku veselības stāvokli. Viens no Afganistānas pilsoņiem vēlāk miris Rēzeknes slimnīcā.

Gofa atzīst, ka viņai nav bijis daudz iespēju uzvarēt Ostapenko

ASV tenisistei Koko Gofai Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā nebija daudz iespēju uzvarēt Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, pēc zaudējuma atzina amerikāniete.

Jau ziņots, ka Ostapenko svētdien Melburnā sasniedza Austrālijas atklātā čempi...

Cipuļa četrinieku ekipāžai Eiropas čempionātā - 7.vieta

Latvijas pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas vadītās četrinieku ekipāžas svētdien Altenbergas trasē Vācijā ieņēma attiecīgi septīto un 12.vietu Pasaules kausa bobslejā sestajā posmā, kas vienlaikus bija Eiropas čempionāts.

Cipulis startēja ar stūmēji...

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bijis ar Enefit Green akcijām

Šonedēļ Baltijas biržās lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas enerģētikas uzņēmuma "Enefit Green" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Enefit Green" akcijām šonedēļ veikti 2377 darījumi par 1 445 160 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 329 571 akcija...



Komentāri