lv
ocp1NEFmx0aQJfqPvm8HxLMPeuk7X9N8P0Q6lHTI
1140222

Uber slēdz programmēšanas biroju Viļņā

Uber slēdz programmēšanas biroju Viļņā

ASV kopbraukšanas un pārtikas piegādes pakalpojumu kompānijas "Uber" informācijas tehnoloģiju uzņēmums Lietuvā "Uber Lithuania Software and Development" slēdz savu informācijas tehnoloģiju centru Viļņā, informēja uzņēmumā.

Paziņojumu par atlaišanu saņēmuši 39 darbinieki. Kompānija par plāniem informējusi arī Nodarbinātības dienestu.

Nodarbinātības dienestā apliecināja, ka kolektīvās atlaišanas iemesls ir kompānijas darbības izbeigšana un uzņēmuma likvidācija pēc vienīgā īpašnieka lēmuma. Darbu cita starpā zaudēs 16 inženieri un 12 vecākie programmētāji.

Pašlaik "Uber Lithuania Software and Development" ir 49 darbinieki, liecina Lietuvas sociālās apdrošināšanas fonda "SoDra" dati.

Par plāniem slēgt programmēšanas biroju Viļņā "Uber" paziņoja septembrī, uzsverot, ka tas neietekmēs kompānijas kopbraukšanas pakalpojumu sniegšanu.

Lēmumu nav ietekmējusi ekonomiskā situācija vai karš Ukrainā, norādīja "Uber", piebilstot, ka uzņēmums apņēmies visiem darbiniekiem, kurus skar šis lēmums, piedāvāt "citas iespējas kompānijā".

"Lēmuma mērķis ir konsolidēt mūsu inženierijas resursus," pamatoja "Uber".

"Uber Lithuania Software and Development" maksā vienas no lielākajām algām Lietuvā. Dati par novembri liecina, ka vidējā mēnešalga uzņēmumā bija 8346,44 eiro pirms nodokļu nomaksas.

"Uber Lithuania Software and Development" Lietuvā darbojas kopš 2015.gada.

"Ekonomikas barometrs": 2023.gadā vidējā inflācija samazināsies līdz 8,4%
Rīga, 17.janv., LETA. Cenu kāpums 2023.gada pavasarī varētu piebremzēties un kopumā 2023.gadā gada vidējā inflācija samazināsies līdz 8,4%, prognozēts Latvijas Universitātes (LU) Produktivitātes zinātniskā institūta "LU domnīca LV PEAK" veiktajā pētīju...
Skandālā ierautais bijušais EP deputāts piekrīt sadarboties ar izmeklētājiem
Eiropas Parlamenta (EP) korupcijas skandālā iejauktais bijušais EP deputāts Pjērs Antonio Pancēri parakstījis vienošanos par sadarbību ar izmeklētājiem, otrdien pavēstīja Beļģijas prokuratūra.
Kazahstāna pēc Krievijas migrantu pieplūduma ievieš stingrākus uzturēšanās noteikumus
Kazahstāna stingrākus padarījusi ieceļošas un uzturēšanās noteikumus, lēmumu pieņemot laikā, kad valstī lielā skaitā ierodas ieceļotāji no Krievijas, kas bēg no mobilizācijas, represijām un ekonomiskajām grūtībām pašu valstī.


Komentāri