lv
yoSspEXnTjkAfDEyA3js99lMngUCbNnKZcfb1CFe
1138301

Ķīnas ekonomikai pērn 46 gados otra vājākā izaugsme

Ķīnas ekonomikai pērn 46 gados otra vājākā izaugsme

Ķīnas ekonomika pērn palielinājās par 3% salīdzinājumā ar 8,1% kāpumu 2021.gadā, tādējādi reģistrēta otra vājākā izaugsme kopš 1976.gada, otrdien ziņo valsts statistikas birojs.

Gausāka tautsaimniecības izaugsme nekā pērn Ķīnā kopš 1976.gada fiksēta 2020.gadā, kad valsts iekšzemes kopprodukts (IKP) pieauga par 2,4%. 1976.gadā, kad nomira Mao Dzeduns, Ķīnas IKP samazinājās par 1,6%.

Ekonomiku pērn negatīvi ietekmējuši koronavīrusa izplatības ierobežošanai paredzētie pasākumi un krīze valsts nekustamo īpašumu sektorā.

Ķīnas valdība ekonomikas izaugsmei 2022.gadā bija noteikusi 5,5% mērķi.

Tikmēr valsts ekonomika pērnā gada ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājās par 2,9%, kas seko 3,9% izaugsmei trešajā ceturksnī.

Analītiķi bija prognozējuši, ka ceturtajā ceturksnī Ķīnas IKP pieaugs par 1,8%.

Pasaules Banka prognozē, ka Ķīnas ekonomika šogad atgūsies un palielināsies par 4,3%.

Pasaules bagātie un ietekmīgie pulcējas Davosas forumā
Pēc pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, Šveices kūrortā Davosā šonedēļ atkal, kā ierasts janvāra vidū, Pasaules ekonomikas forumā pulcējās bagātie un ietekmīgie.
TIEŠRAIDE: Atmiņu un iespaidu saruna ar Ukrainas barikāžu fotogrāfēm
Barikāžu laika piemiņas pasākumu ietvaros, otrdien, 17. janvārī, plkst. 19.00 notiks atmiņu un iespaidu tiešsaistes intervija ar krīzes psihoterapijas speciālistēm Irēnu Golubu un Agiju Bogdanovu, kas devās uz Ukrainu krīzes psiholoģiskā atbalsta nodro...
Vācijas klubs: Basketbolists Lomažs savainojuma dēļ ilgstoši nespēlēs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs laukumā neatgriezīsies ilgāku laiku, otrdien paziņoja basketbolista pārstāvētais Vācijas bundeslīgas klubs Oldenburgas EWE.


Komentāri