lv
ih5jbCNRckHW29TcK928Cqh416f0Ruj7ZVG0IeKX
1135744

Mūrniece ieradusies vizītē Ukrainā

Mūrniece ieradusies vizītē Ukrainā

Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) ieradusies vizītē Ukrainā, un tā ir viņas pirmā vizīte šajā valstī kopš stāšanās aizsardzības ministres amatā, otrdien paziņojis Ukrainas Augstākās radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

"Priecājos sveikt Ināru Mūrnieci ar pirmo vizīti Ukrainā pēc iecelšanas Latvijas Republikas aizsardzības ministres amatā. Latvijas Saeimas priekšsēdētājas amatā Ināra Mūrniece pielika daudz pūļu, lai atbalstītu Ukrainu. Ceru, ka arī jaunā Latvijas valdība turpinās izlēmīgi palīdzēt Ukrainai," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis Stefančuks.

Viņš uzsvēris, ka ir svarīgi konsolidēt starptautisko atbalstu un izveidot mehānismus, lai Krievijas noziedzniekus sauktu pie atbildības par noziegumiem Ukrainā.

Stefančuks piebildis, ka detalizēti pārrunājis ar Mūrnieci Ukrainai nepieciešamos ieroču veidus turpmākajai cīņai ar uzbrūkošo Krievijas karaspēku.

"Ukrainas frontes līnija ir mūsu frontes līnija," Mūrnieces teikto savā ierakstā "Facebook" citē Stefančuks.

Ukrainas ziņu aģentūru "Ukrinform" vēsta, ka Mūrniece sacījusi, ka tiek apsvērta iespēja uz Ukrainu nosūtīt jaunu militārās palīdzības partiju, tai skaitā pretgaisa aizsardzības sistēmas "Stinger".

Jau ziņots, ka iepriekš Mūrnice Ukrainu apmeklējusi, būdama Saeimas priekšsēdētāja.

Siguldā aiztur vīrieti par Ukrainas karoga zādzību

Policisti aizturējuši vīrieti par Ukrainas karoga zādzību, kas bija uzvilkts mastā pie Siguldas novada domes, informēja Valsts policija.

Šis vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un narkotiku lietošanu. Turklāt pērn Valsts p...

Naktī Latvijā daudzviet gaidāms lietus un slapjš sniegs

Naktī uz trešdienu daudzviet Latvijā līs un snigs slapjš sniegs, vairāk nokrišņu būs valsts austrumos, prognozē sinoptiķi.

Naktī un no rīta rietumu un centrālajos novados debesis brīžiem skaidrosies. Uz autoceļiem daudzviet veidosies apledojums. Pūtīs l...

Nosaka pazeminātu pieļaujamo anilīna robežu rotaļlietu ražošanā

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz, ka turpmāk rotaļlietu ražotājiem būs jāievēro, ka anilīnam ir noteikta pazemināta pieļaujamā robežvērtība tā izmantošanai rotaļlietu ražošanā.

Kā norāda EM...



Komentāri