lv
uwV1BXoy1Gz7r3YV4WJv5g5FcIiERTrG8bH82euZ
1135101

Robežsargiem palielina piemaksas par robežkontroles mobilitāti

Robežsargiem palielina piemaksas par robežkontroles mobilitāti

Valdība otrdien nolēma robežsargiem palielināt piemaksas par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu, kā arī piemaksu helikoptera apkalpes loceklim.

Valdība nolēma palielināt pašreiz noteiktās speciālās piemaksas par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu apmēru līdz 400 eiro, kā arī piemaksu helikoptera apkalpes loceklim noteikt 25 eiro par katru nolidoto stundu.

Patlaban spēkā esošie noteikumi paredz speciālo piemaksu par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu apmērā līdz 300 eiro, savukārt speciālā piemaksa gaisa kuģa apkalpes loceklim ir deviņi eiro par katru nolidoto stundu.

Robežsardzē, piemērojot piemaksas par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu, to apmērs tiek diferencēts, ievērojot katras konkrētas struktūrvienības attālumu un ar darba vidi un apstākļiem saistīto neērtību aspektu, un ir noteikts robežās no 103 eiro līdz 300 eiro, un vidēji ir 213 eiro, ja tiek ņemta vērā abu minēto kritēriju ietekme. Trīs Valsts robežsardzes struktūrvienībās piemaksa ir noteikta maksimālajā apmērā - 300 eiro.

Valdības otrdien atbalstītais regulējums sagatavots, lai robežsargiem mazinātu inflācijas radīto ietekmi un atlīdzinātu ar nokļūšanu līdz konkrētajai dienesta vietai saistītos izdevumus.

Papildu izdevumi tiks segti no Iekšlietu ministrijas budžeta.

Rada regulējumu vērtspapīrošanas darījumu veicināšanai Latvijā
Ministru kabinets otrdien, 17. janvārī, atbalstīja Vērtspapīrošanas likumprojektu un ar to saistīto likumprojektu pakotni, kas paredz radīt tiesiskus priekšnoteikumus vērtspapīrošanas darījumu veicināšanai Latvijā.
Kaujinieki Burkinafaso nolaupījuši 50 sievietes
Bruņoti vīrieši 12. un 13. janvārī Burkinafaso ziemeļu Soumas provincē nolaupīja aptuveni 50 sievietes, raksta "Al Jazeera".
Īstenos projektu jaunas IUB publikāciju vadības sistēmas izveidei
Ministru kabinets otrdien, 17. janvārī, atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu īstenot projektu jaunas Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publikāciju vadības sistēmas izveidei, portālu "Delfi" informēja ministrijā.


Komentāri