lv
9BRYbDzycKsF8vEWjdSyAV04n9RyvRRVDC0xD5CG
1134461

Rīgas 1.slimnīcā notiks barikāžu cīņu dalībnieku tikšanās

Rīgas 1.slimnīcā notiks barikāžu cīņu dalībnieku tikšanās

Lai atcerētos barikāžu laikā pārdzīvoto, ārstēšanas iespējas un ievainoto dzīvības glābšanu pirms 32 gadiem, Rīgas 1.slimnīcā 19.janvārī plkst.14 notiks janvāra notikumu dalībnieku tikšanās, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Medne.

Pasākums notiks Bruņinieku ielā 5, 2.korpusā, lielajā konferenču zālē.

Rīgas 1.slimnīca šogad atzīmēs savu 220.gadu jubileju. Kopš dibināšanas, divus gadsimtus tā bija nozīmīgākā ātrās un neatliekamās palīdzības slimnīca. Arī 1991.gada 20.janvārī, OMON uzbrukumā Iekšlietu ministrijai un Bastejkalna apšaudē, ievainotos veda uz Rīgas 1.slimnīcu. Vispārzināma bija patiesība par slimnīcas dienestu darbību kas bija sakārtota tā, lai pacients ar nopietnu dzīvības vai veselības apdraudējumu, visātrākā veidā nokļūtu uz operāciju galda, sacīja Medne.

Ar atmiņām par Latvijas valstij nozīmīgajiem notikumiem aicināti dalīties gan slimnīcas darbinieki, kas saņēmuši 1991.gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmes - ķirurģe Larisa Ķirse, ķirurgs Arnolds Ervīns Ķirsis, medicīnas māsa Rudīte Dauškane, gan ārsts, anesteziologs reanimatologs, tolaik Reanimācijas nodaļas vadītājs Viktors Trendeckis, kardioloģe, ehokardiogrāfijas un elektrokardiogrāfijas speciāliste Silvija Hansone un anestēzijas māsa Anita Zviedre-Zvilna.

Kā īpaši viesi gaidīti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta medicīniskās kvalitātes vadības centra vadītāja Dzintra Jakubaņeca, tolaik ātrās palīdzības reanimācijas brigādes vadītāja, kā arī Renārs Zaļais - viens no ievainotajiem, šobrīd Barikāžu muzeja direktors, un cietušo tuvinieki.

Tas ir likums! Rīgā aizliedz atrasties uz ūdenstilpju ledus

No šodienas Rīgā aizliegts atrasties uz pašvaldības teritorijā esošo ūdenstilpju un jūras piekrastes ūdeņu ledus, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Ņemot vērā esošos laikapstākļus un meteoroloģiskās prognozes, uz Rīgas administratīvajā terit...

Tiešām nav ko darīt? ZZS rosina pasi izmantot kā primāro dokumentu

Pasaulē karo, tiek nogalināti cilvēki, Latvijā plūdi, brūk aizsargdambis, Latvija sirgst nabadzībā utt., bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) rosina ļaut turpināt pasi izmantot kā primāro personu apliecinošu dokumentu, paredz partiju apvienības parlame...

Aizdomās par Latvijas pilsones izvarošanu Ugandā arestēts mācītājs un policisti
Ugandā mācītājs un trīs policisti arestēti saistībā ar iespējamu Latvijas pilsones izvarošanu viņas mājās valsts galvaspilsētā Kampalā, ziņo raidsabiedrība BBC.


Komentāri