lv
UNFWJjXBgHdmSz8Y8jdoWaMUTt2j9WmCTKsCh4ZL
1131875

Medijs: Uzbrukumi Brazīlijas valdības ēkām bija iepriekš organizēti, un organizatori pelnīja tos translējot internetā

Medijs: Uzbrukumi Brazīlijas valdības ēkām bija iepriekš organizēti, un organizatori pelnīja tos translējot internetā
Pagājušā gada oktobrī nozīmīgas izmaiņas notika Brazīlijas politikā – līdzšinējo galēji labēji noskaņoto prezidentu Žairu Bolsonaru nomainīja kreisi noskaņotais Luiss Inasiu Lula da Silva, vietējā sabiedrībā dēvēts par Lulu. Bolsonaru atbalstītāji kopš tā laika rīkojuši vairākus protestus, kā arī pagājušajā nedēļā notika iebrukums Kongresa ēkā. Notikums spilgti atgādina 2021. gada sākumā ASV Kapitolija ieņemšanu, ko īstenoja arī nepārvēlētā galēji labējā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji. Faktu pārbaudītāji pasaulē vērtē notikumus Brazīlijā kā vēl nozīmīgākus un satraucošākus.
Lielbritānijā policists atzīstas sērijveida izvarošanās
Londonas policists Deivids Karriks no atzinies vairākos desmitos izvarošanu un dzimumnoziegumu pret 12 sievietēm, ziņo raidsabiedrība BBC.
Pirmoreiz kopš 1961. gada samazinājies Ķīnas iedzīvotāju skaits
Ķīnas iedzīvotāju skaits ir samazinājies pirmo reizi 60 gadu laikā, valsts dzimstības līmenim sasniedzot rekordzemu līmeni - 6,77 dzimušie uz 1000 cilvēkiem, ziņo britu raidsabiedrība BBC.
Levits: Rietumi nedrīkst nogurt – Ukrainai nepieciešami visi ieroči, lai tā varētu aizstāvēties
Rietumi nedrīkst nogurt un aizmirst par karu Ukrainā, kā arī Ukrainai nepieciešami visi ieroči, lai tā varētu sevi aizstāvēt. Tā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.


Komentāri