lv
cMMpMLwzYf8x1Ze8bM2y6OJQhQazVLzJxzCrdIim
1122304

Izstrādās vienotas vadlīnijas ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanai

Izstrādās vienotas vadlīnijas ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanai

Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācija (LŪKUA) par 33 938 eiro izstrādās vienotas vadlīnijas nepārtrauktu ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšanai valsts apdraudējuma gadījumā.

Asociācijā skaidro, ka nepārtrauktu un drošu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšana ir kritiska sabiedrības veselībai un drošībai, kā arī vides aizsardzībai. Latvijā ūdenssaimniecības lielākoties neatbilst likumdošanā minētajam kritiskās infrastruktūras objektu statusam un ārkārtas apstākļos nepārtrauktas ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošināšana ir pašu ūdenssaimniecību atbildība, tāpēc LŪKUA pērn 13.jūnijā Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijā iesniedza projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu drošība ārkārtas apstākļos" iesniegumu konkursam valsts budžeta programmas "Vides aizsardzības fonds un iemaksas starptautiskajās organizācijās" apakšprogrammas "Vides aizsardzības projekti" vadlīnijas "Multisektoriālie projekti" aktivitātē "Sadarbības projekti vides politikas veidošanai un īstenošanai".

Projekta mērķis ir sagatavot vienotas vadlīnijas ūdenssaimniecībām, pašvaldībām un atbildīgajām institūcijām nepārtrauktu un drošu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanā, kā arī izstrādāt priekšlikumus likumdošanas izmaiņām, lai paaugstinātu ūdenssaimniecības pakalpojumu drošību un nodrošinātu to nepārtrauktību.

Pērn 12.oktobrī LŪKA ar VRAA noslēdza līgumu par projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu drošība ārkārtas apstākļos" finansēšanas un izpildes kārtību. Projekta laikā plānots apkopot un analizēt spēkā esošos normatīvos aktus, kas regulē Kritisko infrastruktūru un tās darbības nodrošināšanu, pamatpakalpojumus un to sniegšanu, kā arī kiberdrošības prasības un to pieejamību, izstrādāt vadlīnijas ūdenssaimniecības uzņēmumiem un pašvaldībām nepārtrauktu un drošu ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanai, organizēt tematiskos seminārus ūdenssaimniecību, pašvaldību un citu atbildīgo institūciju pārstāvjiem, kā arī sagatavot priekšlikumus normatīvo aktu izmaiņām, lai nākotnē ūdenssaimniecības infrastruktūra tiktu iekļauta un uzskatīta par kritisko infrastruktūru ar tām atbilstošām uzturēšanas, aizsardzības un drošības prasībām.

Projekta kopējās izmaksas veido līdz 33 938 eiro, kuras paredzēts segt no budžeta apakšprogrammas "Vides aizsardzības projekti" dotācijām paredzētiem līdzekļiem. Projektu plānots īstenot līdz šī gada 1.septembrim.

Izdota 411 skolēnu radošo darbu grāmata Tu esi Latvijas dārgums

Latviešu valodas aģentūra izdevusi skolēnu radošo darbu grāmatu "Tu esi Latvijas dārgums", kurā apkopoti 411 skolēnu konkursa darbi, informēja Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja Velga Līcīte-Meldere.

Konkursā "Tu esi Latvijas dārgums" piedalīj...

Aptauja: Ukrainas iedzīvotāju atbalstam ziedojuši 56% Latvijas iedzīvotāju

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Ukrainas vai Ukrainas bēgļu atbalstam līdz šim ir ziedojuši 56% Latvijas iedzīvotāju, kas ir par 11% vairāk nekā 2022.gada martā, liecina jaunākie pētījumu centra "SKDS" aptaujas dati.

Gandrīz puse jeb 41% respondentu ir...

ANO: Ekonomikas lejupslīdes dēļ lielāks skaits darbinieku pieņems sliktāk apmaksātu darbu
Pasaules ekonomikas lejupslīde šogad liks lielākam skaitam darbinieku pieņemt zemākas kvalitātes un slikti apmaksātu darbu. Par to brīdinājusi ANO Starptautiskā Darba organizācija.


Komentāri