lv
bFkNkJa1lxOFfCdxwZwETZdW9eaHJ47BoFkVelTR
1115262

"Tele2" mobilo sakaru tīkla attīstībā šogad plāno investēt 20 miljonus eiro

"Tele2" mobilo sakaru tīkla attīstībā šogad plāno investēt 20 miljonus eiro
Rīga, 16.janv., LETA. Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" šogad mobilo sakaru tīkla attīstībā plāno investēt 20 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Rīga, 16.janv., LETA. Mobilo sakaru operators SIA "Tele2" šogad mobilo sakaru tīkla attīstībā plāno investēt 20 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informē, ka investīcijas tiks novirzītas tīkla modernizācijai un 5G tehnoloģijas izvēršanai, kā arī tīkla kapacitātes uzturēšanai un jaunas datu pamattīkla infrastruktūras izbūvei.

Pēc kompānijā vēstītā, šogad tiks iedarbinātas aptuveni 300 jaunas 5G bāzes stacijas dažādās vietās Latvijā un modernizētas 300 4G stacijas.

"Šogad mūsu investīciju apmērs tīkla attīstībai ir par aptuveni trešdaļu lielāks nekā pagājušajā gadā. Akcentu liksim uz 5G tehnoloģijas attīstību un datu pamattīkla modernizāciju, ņemot vērā, ka datu patēriņš "Tele2" tīklā katru gadu palielinās, piemēram, pēdējā gada laikā tas palielinājies par 19%," min "Tele2" Tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa.

Šobrīd "Tele2" 5G tīkls ir pieejams 54 apdzīvotās vietās Latvijā. Daļa 5G staciju darbojas 700 megahercu (MHz) frekvencē, kas ļauj nodrošināt daudz plašāku pārklājumu, bet daļa 5G staciju darbojas 3,5 gigahercu (GHz) frekvencē, kas nodrošina lielāku mobilā interneta ātrumu.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Tele2" strādāja ar 152,246 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 7,6% un bija 31,864 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Āfrikas cūku mēris pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēts deviņām mežacūkām

Āfrikas cūku mēris (ĀCM) pagājušajā nedēļā Latvijā konstatēts deviņām mežacūkām, kamēr nedēļu iepriekš saslimšana tika konstatēta 21 mežacūkai, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

Saslimšana pagājušajā nedēļā konstatēta...

Latvijā novembrī reģistrēts līdz šim mazākais jaundzimušo skaits

Latvijā pagājušā gada novembrī reģistrēti 1053 jaundzimušie, kas ir līdz šim mazākais jaundzimušo skaits viena mēneša laikā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati, kas pieejami kopš 1995.gada janvāra.

Attiecīgajā periodā...

Porziņģis Latvijā investējis nekustamajā īpašumā, ēdināšanas un sporta preču uzņēmumos

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" un Latvijas valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis ar viņam piederošās SIA "JMK Investments" starpniecību investējis nekustamajā īpašumā un vairākos Latvijas uzņēmumos ēdināšanas ...



Komentāri