lv
L1yOaqaO4UTSBrlWeLPtLhv4JcfoI55EF7CaLep4
1110146

Martā notiks ikgadējais Latvijas japāņu valodas runas konkurss

Martā notiks ikgadējais Latvijas japāņu valodas runas konkurss

Rīgas Kultūru vidusskolā 27.martā notiks ikgadējais Latvijas japāņu valodas runas konkurss, kurā pārbaudīt savas zināšanas aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš apgūst japāņu valodu, informēja Japānas vēstniecība Latvijā.

Konkurss, sadarbojoties Japānas vēstniecībai, Japānas fondam, Rīgas Kultūru vidusskolai un Latvijas Universitātei, tiek rīkots jau 21.gadu, un tā ir iespēja jebkuram, kurš apgūst japāņu valodu, nodemonstrēt savas japāņu valodas zināšanas, uzstājoties ar piecu minūšu garu runu par brīvi izvēlētu tēmu.

Konkursa dalībnieki startēs divās grupās, kas būs atkarīgs no japāņu valodas apguves ilguma. Dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Latvijā dzīvojoši japāņu tautības pārstāvji, Japānas vēstniecības Latvijā darbinieki, kā arī japāņu valodas pasniedzēja no Tartu Universitātes Igaunijā.

Konkursa abu grupu uzvarētāji saņems balvas, kuru mērķis ir veicināt japāņu valodas apguvi un interesi par Japānu. Galvenā balva konkursa otrās grupas uzvarētājam - aviobiļete lidojumam uz Japānu, kas tiks pasniegta, pateicoties Kansai Japānas-Latvijas biedrības atbalstam.

Konkursam var pieteikties līdz 31.janvārim, rakstot uz e-pasta adresi "zaiga.stankevica@rg.mofa.gov.jp" vai "santa.smirnova@rg.mofa.go.jp". Detalizētāka informācija par konkursu un pieteikuma anketas atrodamas Japānas vēstniecības mājaslapā, sekojot saitei "lv.emb-japan.go.jp".

Pēc ūdens līmeņa samazināšanās Jēkabpilī pirmdien atvērs veikalu "Rimi" Vienības ielā
Rīga, 15.janv., LETA. Ņemot vērā ūdens līmeņa samazināšanos Jēkabpilī, pirmdien, 16.janvārī, plkst.8 plānots atvērt "Rimi" hipermārketu Vienības ielā 7, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Rīga, 15.janv., LETA. Ņemot vērā ūdens līmeņa samazināšan...

Aicina pedagogus piedalīties ideju rosinātavās
Rīga, 15.janv., LETA. Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centrs aicina pedagogus no visas Latvijas piedalīties ideju un pieredzes rosinātavās, aģentūru LETA informēja Izglītības pārvaldes vadītājas palīdz...
Turcija gatava uzstāt uz lokālu uguns pārtraukšanu Ukrainā

Turcija gatava uzstāt uz lokālu uguns pārtraukšanu Ukrainā, jo nedz Maskavai, nedz Kijivai nav militāru līdzekļu, lai uzvarētu karā, žurnālistiem sacīja Turcijas prezidenta ārlietu padomnieks Ibrahims Kalins.

Viņš par mazticamu uzskata variantu, ka karo...



Komentāri