lv
JptzMjgJtVOFlyeZj6SaIPuIzYc7D04fJREv4DFk
1107582

Valdība sniegs finansiālu atbalstu plūdos cietušajiem Jēkabpils novadā

Valdība sniegs finansiālu atbalstu plūdos cietušajiem Jēkabpils novadā

Valdība sniegs finansiālu atbalstu plūdos cietušajai Jēkabpils novada pašvaldībai un iedzīvotājiem, šodien pēc Krīzes vadības padomes sēdes apliecināja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka patlaban vēl ir pāragri spriest par plūdu nodarīto postu apjomu, taču, tiklīdz ūdens līmenis stabilizēsies, tiks veikti aprēķini un lemts valdībā par nepieciešamās finanšu palīdzības apjomu.

"Skatīsimies, kādas būs atbalsta iespējas gan katrai ministrijai, gan valdībai, un pieņemsim lēmumu par finansiālas palīdzības sniegšanu gan pašvaldībai, gan iedzīvotājiem," uzsvēra Kariņš.

LETA jau vēstīja, ka Daugavā pie Jēkabpils no upes augšteces turpina nākt klāt jauni vižņi, applūst plašas teritorijas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests kopš 8.janvāra izglābis 34 cilvēkus no applūdušajām teritorijām.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ziņo, ka sestdien plkst.21.50 ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,81 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta. Nakts laikā ūdens līmenis nedaudz nokrities, taču aizvien pārsniedz sarkanā brīdinājuma kritēriju - 8,4 metru atzīmi.

Rosina atskurbtuves pašvaldībās finansēt no akcīzes nodokļa ieņēmumiem par alkohola tirdzniecību
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) rosina finansēt atskurbšanas pakalpojumu pašvaldībās no akcīzes nodokļa ieņēmumiem par alkohola tirdzniecību, liecina informācija VARAM sagatavotajā ziņojumā "Par aktuālo situāciju atskurbt...
Rīdzinieki pērn kritiskāk vērtēja pašvaldības darbu
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien apstiprināja vairākus pilsētplānošanas dokumentus, kur līdz ar vairākiem veicamajiem pasākumiem ir arī analizēts iedzīvotāju redzējums par pašvaldības darbu un procesiem pilsētā, kā arī sit...
Video: Lapmežciemā autobuss ietriecas kokos; divi cietušie
Svētdien, 15. janvārī, ap pulksten 8 no rīta uz autoceļa Sloka - Talsi 19. kilometrā (Lapmežciems) autobuss pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās kokos.


Komentāri