lv
x06FlnSQ5FVXYKBHWktZECjGiceCtim61gWohy5g
1096702

Norisināsies ceturtā fizikas komandu olimpiāde

Norisināsies ceturtā fizikas komandu olimpiāde
Rīga, 15.janv., LETA. Šodien vairākās vietās norisināsies ceturtā fizikas komandu olimpiāde, aģentūru LETA informēja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvents un galvenais olimpiādes organizators Jānis Pudāns.

Rīga, 15.janv., LETA. Šodien vairākās vietās norisināsies ceturtā fizikas komandu olimpiāde, aģentūru LETA informēja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvents un galvenais olimpiādes organizators Jānis Pudāns.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Rīgas Tehniskās universitātes inženierzinātņu vidusskolas absolventi un skolēni rīkos ceturto Fizikas komandu olimpiādi, kas norisināsies šodien un pulcēs 8.-12. klašu skolēnus no visas Latvijas.

Arī šoreiz tehnoloģiju uzņēmums "Tet" turpinās atbalstīt olimpiādes norisi, lai sekmētu tās izaugsmi. Starp atbalstītājiem arī Cietvielu fizikas institūts, "Latvenergo", Valsts izglītības satura centrs, "Lemona" un citi tehnoloģiju uzņēmumi.

2021./2022. mācību gadā olimpiādē piedalījās vairāk nekā 450 skolēni no visas Latvijas un tika pārstāvētas 104 komandas. Šogad, atšķirībā no iepriekšēja gada, kad pirmā olimpiādes kārta norisinājās attālināti, olimpiādi plānots rīkot klātienē vairākās Latvijas vietās vienlaicīgi - Rīgā, Daugavpilī un Valmierā, kas padarīs to pieejamāku un piesaistīs vairāk interesentus.

Ideja par olimpiādes veidošanu Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēniem radās pirms četriem gadiem, iedvesmojoties no matemātikas komandu olimpiādes "Atvērtās kopa".

Olimpiādes dalībniekiem būs jārisina paaugstinātas grūtības fizikas uzdevumi, kā arī laboratorijas darbs un demonstrējumus, kas pārbaudīs skolēnu spējas strādāt komandā un demonstrēt prasmes un zināšanas fizikā. 

papildināta - Vasiļjevs un Graudiņa saņem "Trīs zvaigžņu balvas" kā 2022.gada Latvijas labākie sportisti
(Papildināts viss teksts.)

(Papildināts viss teksts.)

Rīga, 14.janv., LETA. Daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs un pludmales volejboliste Tīna Graudiņa sestdien "Trīs zvaigžņu balvas" ceremonijā attālināti saņēma balvas kā 2022.gada Latvijas labākie...

NVO mudina atcelt ārkārtas situāciju Baltkrievijas pierobežā un visu valstu bēgļus uzņemt tāpat kā ukraiņus
"Ārkārtas situācija [Baltkrievijas pierobežas joslā] ir jāatceļ, jādod piekļuve medijiem un nevalstiskajām organizācijām, ukraiņu bēgļu uzņemšana ir jaunais standarts Eiropā, kas parāda, uz ko mēs un visa pārējā Eiropa esam spējīgi, uzņemot cilvēkus,&q...
Neaprakstāmas salas, ūdenskritumi un kalni – septiņi pasakaini dabas brīnumi
Līdzās priedēm aug orhidejas, palmām – bambusi, bet liānām un krāsainajām begonijām – sūnas. Visam tam pāri slejas neaprakstāmi skaists milzu ūdenskritums ar gandrīz 300 kaskādēm. Un ar to vēl nav gana – ūdeni rotā krāšņi augi, ko nekur citur neatrast....


Komentāri