lv
ZT3KDsR0j5HPTjG8WX21MkriLo5uskjqqzIVnOaL
1093425

Tiesas maigums pret kara attaisnotājiem rada neizpratni gan sabiedrībā, gan drošības ekspertos

Tiesas maigums pret kara attaisnotājiem rada neizpratni gan sabiedrībā, gan drošības ekspertos
Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā aizvadītā gada 24. februārī Valsts drošības dienests (VDD) Latvijā ir uzsācis 34 kriminālprocesus par naida runu un citām aktivitātēm Krievijas agresijas atbalstam. Vēl četrus līdzīgus kriminālprocesus dienests pārņēmis no policijas. Vairumā šo gadījumu pārkāpums veikts atklāti un pat – demonstratīvi izaicinoši, taču tiesa šiem pārkāpējiem bieži vien ļauj palikt uz brīvām kājām, piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, arī sodi ir simboliski – vainīgais atzīst nodarīto, apgalvo ka to nožēlo un, vienojoties ar prokuroru, tiek cauri ar priekšrakstu par sodu. Šāds tiesas maigums radījis neizpratni gan sabiedrībā, gan drošības ekspertos.
Irāna un Ziemeļkoreja turpina plānot ieroču piegādes Krievijai, saka ASV
Irāna un Ziemeļkoreja turpina plānot ieroču piegādes Krievijai, piektdien ANO Drošības padomes sēdē paziņoja ASV vēstniece ANO Linda Tomasa-Grīnfīlda.
Bolsonaru iekļauts 8. janvāra nemieru izmeklēšanā
Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis piektdien nolēma iekļaut bijušo valsts prezidentu Žairu Bolsonaru izmeklēšanā par 8. janvāra nemieriem, kad Bolsonaru piekritēji iebruka valdības ēkās galvaspilsētā Braziljā.
Izmeklē Lietuvas gāzesvada sprādziena cēloni
Sabotāžas iespēja šobrīd pieļauta netiek – tā par vakar Lietuvā notikušā gāzesvada sprādziena iespējamiem iemesliem saka atbildīgie dienesti. Sākotnējā versija liecina, ka eksplozija varētu būt notikusi tehnisku iemeslu dēļ, bet izmeklēšana turpinās.


Komentāri