lv
31gpxCdSJCnNFMgvqEhgzC3pAmoT12SZmvZ0M4dD
1078884

Levits Davosā runās par krievu agresiju un starptautiskās kārtības atjaunošanu

Levits Davosā runās par krievu agresiju un starptautiskās kārtības atjaunošanu

Valsts prezidents Egils Levits no 16. līdz 20.janvārim piedalīsies ikgadējā Pasaules ekonomikas forumā Davosā, kur tiksies valsts, privātā un pilsoniskā sektora līderi, lai konstruktīvos, uz nākotni vērstos dialogos apspriestu aktuālās norises pasaulē un rastu risinājumus publiskā un privātā sektora sadarbībai, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Viņa norāda, ka Pasaules ekonomikas foruma laikā Levits ir lūgts uzstāties diskusijā par demokrātiskās iekārtas stiprināšanu nākotnē un vairākās diskusijās, kas veltītas Ukrainas jautājumiem, piemēram, par īpaša starptautiska tribunāla izveidošanu Krievijas agresijas Ukrainā izmeklēšanai un starptautiskās kārtības atjaunošanu. Tāpat Valsts prezidents runās par ģeopolitiskās drošības jautājumiem un drošības aspektiem digitālajā laikmetā, enerģētikas, ekonomiskajiem, klimata un citiem jautājumiem.

Darba vizītes laikā Davosā Valsts prezidentam plānotas divpusējas tikšanās ar vairāku valstu līderiem, tai skaitā ar Šveices prezidentu Alēnu Bersē, Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un valdes priekšsēdētāju Klausu Švābu.

Valsts prezidentam plānotas arī tikšanās ar starptautisku uzņēmumu vadītājiem, tai skaitā ar "Israel Innovation Authority" priekšsēdētāju, lai runātu par investīciju iespējām Latvijā, inovāciju ekosistēmas attīstību, izceltu Latvijas spējas un ekselenci.

Dubultu skvērā izvietos Atmodai veltītu vides objektu

Dubultu skvērā iepretim dzelzceļa stacijai realizēs Kaspara Līduma un Mārtiņa Rozenfelda skulpturālo objektu, informēja Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centra (KVDC) pārstāve Anete Piņķe.

Šodien Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā atklā...

papildināta - Ministrs: Gāzes vada sprādziens Lietuvā pašlaik nerada problēmas ar gāzes apgādi Latvijā
(Pievienota 5.rindkopa.)

(Pievienota 5.rindkopa.)

Rīga, 13.janv., LETA. Gāzes vada sprādziens Lietuvā pašlaik nerada problēmas ar gāzes apgādi Latvijā, aģentūrai LETA sacīja klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV).

Ministrs gan atz...

Zviedrijā atklāts ES kosmodroms satelītu palaišanai
Zviedrijas tālajos ziemeļos piektdien atklāts Eiropas Savienības (ES) kontinentālajā daļā pirmais kosmodroms satelītu palaišanai.


Komentāri