lv
tGdPrtwpamo0BhMJn0kACfbIz2kvULwApnqC85Dv
1073763

Jēkabpilī plūdu dēļ evakuēti vēl trīs cilvēki

Jēkabpilī plūdu dēļ evakuēti vēl trīs cilvēki

Jēkabpilī plūdu dēļ šorīt no dzīvojamās mājas Daugavas ielā evakuēti trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ēkas iekštelpās uz grīdas jau bija ūdens.

Lai paaugstinātu dienesta gatavību reaģēt, ja situācija pasliktināsies un būs nepieciešams evakuēt un glābt lielāku skaitu Jēkabpils iedzīvotāju, VUGD Jēkabpils daļā ir palielinājis savus cilvēku un tehniskos resursus, piesaistot tos ugunsdzēsēju glābējus, kas atrodas no dienesta brīvajā laikā un pārdislocējot papildus tehniskos resursus.

Piesaistīti vadošie VUGD speciālisti, kas uz vietas koordinē visu iesaistīto institūciju darbību un nodrošina nepārtrauktu situācijas monitorēšanu un informācijas apmaiņu. Ja vienlaicīgi par bīstamību būs nepieciešams apziņot lielu skaitu iedzīvotāju, VUGD iedarbinās trauksmes sirēnas.

Jau vēstīts, ka ūdens līmenis turpina celties, ap plkst.10.30 ūdens līmenis bija 8,34 metri virs stacijas "0", kas ir tikai dažus centimetrus zem kritiskās 8,40 metru atzīmes, pausts pašvaldības paziņojumā sociālajos tīklos.

Strauji applūst Mežrūpnieku iela. Pļaviņu ielas posmā no Dambja ielas līdz Zaļajai ielai, no Zvejnieka ielas līdz Mežrūpnieku ielai, no Daugavkrastiem līdz Bebru ielai slēgta satiksme. Rīgas ielas posmā no Krasta ielas līdz Kuģu ielai ierobežots maksimālais ātrums.

Slēgtajās ielās sabiedriskais transports nekursēs un netiks apkalpotas konkrētās pieturvietas, informē pašvaldība.

Ūdenslīmeņa tuvošanās kritiskajai nozīmē, ka gaidāma plaša īpašumu applūšana, kas apdraud dzīvību, un būs nepieciešama evakuācija. Ļoti apgrūtināta pārvietošanās un traucēta elektroenerģijas un ūdens apgāde, telekomunikāciju sakari. Iedzīvotāji tiek aicināti pamest apdraudētās teritorijas un sekot visiem atbildīgo institūciju norādījumiem, pausts LVĢMC paziņojumā.

Vakar vēlu vakarā pēc operatīvās sanāksmes Jēkabpils novada priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) īsā videoierakstā vērsās pie iedzīvotājiem, aicinot viņus evakuēšanos neatlikt uz pēdējo mirkli, kad tā var būt ļoti sarežģīta, glābēju dzīvības apdraudoša, vai pat jau neiespējama.

Šorīt pašvaldība ziņoja, ka Jēkabpilī turpina ieplūst palu ūdens. Palu ūdens spiežas akās Rīgas, Pļaviņu un citās ielās, turpina applūst aizsargdambim piegulošās ielas. Jēkabpils novada Prižos, Sakas salā ūdens līmenis ir krities. Pārgāzne strādā ar pilnu jaudu.

Rēzeknes pašvaldībā paaugstinātas algas, mēra alga būs 3205 eiro mēnesī

Rēzeknes pašvaldība no 1.janvāra paaugstinājusi algas, līdz ar to mēra alga turpmāk būs 3205 eiro mēnesī. 12.janvārī domes deputāti lēma grozīt Nolikumu par Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes deputātu un pašvaldības darbinieku atlīdzību.

Domes priekšsē...

BRĪDINĀJUMS! Iespējami elektroapgādes atslēgšana applūdušajās teritorijās

AS "Sadales tīkls" brīdina, ka saistībā ar plūdiem bīstamajās teritorijās drošības nolūkos var uz laiku atslēgt elektroapgādi, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

Iestājoties atkusnim, upēs paaugstinās ūdenslīmenis - applūst palienes un zemākas vietas, iespēja...

Pie Brazīlijas bijušā ministra atrod rīkojuma sagatavi par vēlēšanu rezultātu atcelšanu
Brazīlijas policija, pārmeklējot bijušā tieslietu ministra Andersona Toresa mājas, atrada sagatavotu rīkojumu par "aizsardzības stāvokli", kas ļautu atcelt valsts prezidenta vēlēšanu rezultātus, ziņo medijs CNN.


Komentāri