lv
EP0sCNkcTsl43hn3rGRf8nZ1pzvqzOiZHh0FA0Zm
1065493

"Latvijas pasts" izdod pastmarkas sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi"

"Latvijas pasts" izdod pastmarkas sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi"
Rīga, 13.janv., LETA. VAS "Latvijas pasts" izdod pa trim jaunām pastmarkām sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi", aģentūru LETA informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Rīga, 13.janv., LETA. VAS "Latvijas pasts" izdod pa trim jaunām pastmarkām sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi", aģentūru LETA informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Katrai pastmarkai ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža. 

Filatēlijas sērija "Mājdzīvnieki" papildināta ar trim jaunām pastmarkām ar truša, tītara un zirga attēlu. Līdz ar tām izdota arī īpaša aploksne 800 eksemplāros. Šīm pastmarkām ir pašlīmējoša pamatne.

Pastmarka "Zirgs" emitēta 500 000 eksemplāros, un tās nominālvērtība ir 1,65 eiro, kas paredzēta sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā. Pastmarka "Trusis" izdota 250 000 eksemplāru tirāžā ar nominālvērtību 0,45 eiro, savukārt pastmarkas "Tītars" tirāža ir 250 000 eksemplāru, bet nominālvērtība - 0,65 eiro. Pastmarkas "Trusis" un "Tītars" paredzētas kombinēšanai ar citas nominālvērtības pastmarkām.

Arī sērija "Ziedi" papildināta ar trim jaunām pastmarkām, uz kurām attēlota tulpe, roze un peonija. Katras pastmarkas tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru. Līdz ar jaunajām pastmarkām 800 eksemplāru tirāžā izdota arī pirmās dienas aploksne.

Pastmarkas "Tulpe" nominālvērtība ir 0,02 eiro, pastmarka "Roze" izdota ar 0,05 eiro nominālvērtību, bet "Peonija" - 0,15 eiro. Visas trīs "Ziedu" sērijas jaunās pastmarkas ir paredzētas kombinēšanai ar citas nominālvērtības pastmarkām.

Visu filatēlijas jaunumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta šodien Rīgas 10.pasta nodaļā Elizabetes ielā Rīgā no plkst.9 līdz 18.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3000 darbinieku.

Sākas pieteikšanās atbalstam pievienotās vērtības veicināšanai zvejas produktos
Rīga, 13.janv., LETA. Šodien sākas pieteikšanās atbalstam pievienotās vērtības veicināšanai zvejas produktos, aģentūru LETA informē Lauku apbalsta dienestā (LAD).

Rīga, 13.janv., LETA. Šodien sākas pieteikšanās atbalstam pievienotās vērtības ve...

Elektrības patēriņš pēkšņi pieaug. Kā saprast – pie vainas zaglīgs kaimiņš, un ko iesākt
Elektrības rēķins pieaudzis 11 reizes – no 50 uz 550 eiro. Turklāt pamatīgs elektrības patēriņš vērojams pat tad, kad neviena nav mājās. Kāds zog elektrību? Tieši tā gadījās Simonai (vārds mainīts), kura nešpetno kaimiņu nepieķēra uzreiz, lai arī to mē...
Randiņi ar vācietēm un nacistu sveicieni. Vēsturiski foto ar latviešu puikām Berlīnes olimpiādē
Lai arī padomju vara visus okupācijas gadus čakli centās iznīcināt dažādas liecības par brīvo Latviju un "ulmaņlaikiem", tomēr joprojām laimīgā kārtā atrodas neskaitāmi vēsturiski artefakti par šo laikposmu. Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs...


Komentāri