lv
QHTGokWuknLlnOagpEZR4ehmaL8Gb2m0Nvw05u2k
1064212

papildināta - "Konservatīvo" Rīgas domes deputāti izstājas no partijas

papildināta - "Konservatīvo" Rīgas domes deputāti izstājas no partijas
(Pievienotas pēdējās trīs rindkopas.)

(Pievienotas pēdējās trīs rindkopas.)

Rīga, 12.janv., LETA. Trīs no "Konsevatīvo" saraksta ievēlētie Rīgas domes deputāti nolēmuši izstāties no partijas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Lindas Ozolas biroja vadītājs Kaspars Adijāns.

"Konservatīvo" rindas nolēmuši pamest Rīgas vicemēre Ozola, kā arī deputāti Jānis Ozols un Dāvis Stalts.

Domes deputāti apņēmušies turpināt strādāt līdzšinējā frakcijas sastāvā un darboties domes valdošajā koalīcijā.

Par saviem politiskajiem nākotnes plāniem frakcija informēšot atsevišķā preses konferencē, kas tikšot izziņota tuvākajās dienās.

"Konservatīvie", kuri pēdējās Saeimas vēlēšanās nespēja pārvarēt 5% barjeru un palika bez vietas parlamentā, tagad ir palikuši arī bez ietekmes Rīgas domē. Sākotnēji šai partijai domē bija četri deputāti, no kuriem tagad palicis tikai viens - Valters Bergs, kurš iepriekš savukārt paziņoja par izstāšanos no "Konservatīvo" frakcijas, vienlaikus turpinot darboties partijā.

"Konservatīvie" veidoja daļu no Rīgas domes valdošās koalīcijas mēra Mārtiņa Staķa (PP) vadībā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas mēra padomnieks Aleksis Zoldners, Staķa vadītā koalīcija turpinās sadarboties ar bijušo partijas "Konservatīvie" biedru frakciju.

Rīgas domē pēc frakcijas "Latvijas attīstībai" aiziešanas no koalīcijas to veido 34 no 60 domes deputātiem, tātad vēl trīs balsis valdošā koalīcija nemaz nevar atļauties zaudēt.

Koalīcijā ir "Par/Pogresīvie" frakcija, "Latvijas Reģionu apvienības un Nacionālās apvienības" frakcija, "Jaunā vienotība" un kādreizējie "Konservatīvo" pārstāvji.

ASV ģenerālprokurors ieceļ īpašu padomnieku Baidena slepeno dokumentu lietas izmeklēšanai
ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlands ceturtdien iecēlis neatkarīgu īpašo padomnieku, kurš izmeklēs ASV prezidenta Džo Baidena iespējamo nolaidīgo apiešanos ar slepeniem dokumentiem.
Somija pauž gatavību piegādāt Ukrainai tankus
Somija ir izteikusi piesardzīgu gatavību piegādāt Ukrainai tankus "Leopard 2", ja tanku piegādei tiku radīts kopīgs Eiropas projekts.
Aizvērt Krievijas kara atvērtos elles vārtus ir civilizētās pasaules pienākums

Aizvērt Krievijas kara atvērtos elles vārtus Ukrainā ir visas civilizētās pasaules pienākums, šodien vizītē Kijivā, uzrunājot Ukrainas parlamenta Verhovna Radas deputātus, sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

"Ar savu varonību jūs esat p...



Komentāri