lv
JQ1GHWylTDxT0SCsanONxyWXVk8YU6LxNmSAgcLm
1063574

Februārī uz kinoekrāniem visā Latvijā nonāks filma Mātes piens

Februārī uz kinoekrāniem visā Latvijā nonāks filma Mātes piens

Režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens", kas veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu motīviem, būs skatāma no 2.februāra visos lielākajos kinoteātros un kino izrādīšanas vietās visā Latvijā, informēja kinolentes veidotāju pārstāve Inga Zālīte.

Viņa atzīmē, ka filma "Mātes piens" stāsta par jaunu padomju laika ārsti Astru, kuru atveido aktrise Maija Doveika, bet jaunības epizodēs - Elīna Vaska-Botere, kas konfliktē ar totalitāro padomju režīmu, zaudējot visu - karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu.

Viņa ir spiesta pamest zinātni un doties uz lauku ambulanci, līdzi ņemot arī savu meitu Noru, kuru atveido Rūta Kronberga. Pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt mātei pārvarēt depresiju, gan arī pati mācās izdzīvot padomju režīmā.

Filma veidota kā Latvijas un Beļģijas kopprodukcija, filmu studijai "Deviņi" sadarbojoties ar Latvijas tehnoloģiju uzņēmumu "Tet" un Beļģijas kompāniju "Umedia".

Režisore Kolmane kopā ir sapulcējusi aktieru ansambli, ko veido Doveika, Vaska-Botere, Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa, Juris Lisners, Ģirts Krūmiņš, Jānis Znotiņš, Zane Bierande, Elīna Vāne un citi. Filmas scenāriju veidojis Arvis Kolmanis.

"Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" redakciju Rīgā plāno paplašināt līdz pat simts darbiniekiem
Rīga, 12.janv., LETA. ASV finansētās raidsabiedrības "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) redakciju Rīgā plānots palielināt līdz pat simts un vairāk darbiniekiem, aģentūrai LETA norādīja biroja vadītājs Elmārs Sveķis.

Rīga, 12.janv., LET...

Polija ar tanku piegādi Ukrainai cer parādīt piemēru citām valstīm

Polijas lēmums sūtīt vācu ražotos tankus "Leopard 2" uz Ukrainu daļēji tika pieņemts ar domu iedrošināt citas valstis rīkoties līdzīgi, ceturtdien paziņojis Polijas valdības preses pārstāvis.

Viņš konkrēti neminēja Vāciju, lai gan pret to pieaug spiedie...

Foto: Vācijā klimata aktīvisti ieņēmuši ekonomikas ministra reģionālo biroju
Paužot atbalstu klimata aktīvistu protestiem Luceratas ciematā, grupas "Ende Gelaende" aktīvisti ceturtdien okupējuši Vācijas ekonomikas ministra Roberta Hābeka biroju Flensburgā.


Komentāri