lv
6LOW7g03ZxVWkdI3K3NKX16Y8IIjfqhPsjclGfgG
1061012

Vācijā klimata aktīvisti ieņēmuši ekonomikas ministra reģionālo biroju

Vācijā klimata aktīvisti ieņēmuši ekonomikas ministra reģionālo biroju

Paužot atbalstu klimata aktīvistu protestiem Luceratas ciematā, grupas "Ende Gelaende" aktīvisti ceturtdien okupējuši Vācijas ekonomikas ministra Roberta Hābeka biroju Flensburgā.

"Mēs solidarizējamies ar visiem tiem cilvēkiem, kuri aizstāv Luceratu!" tviterī paziņoja klimata aktīvistu grupa "Ende Gelaende", publicējot attēlu ar atvērtu logu, pa kuru izkārts plakāts.

Luceratas ciematu, Vācijas rietumos, plānots nojaukt, lai paplašinātu Garcveileres brūnogļu raktuves, pret ko kategoriski iebilst vides aizstāvji.

Aktīvisti apmetušies mājās, kuras jau sen atstājuši ciemata iedzīvotāji, un atsakās pamest Luceratu.

Policija trešdien sāka operāciju ciemata atbrīvošanai, kam, visticamāk, būs nepieciešamas vairākas nedēļas. Aktīvisti ir uzcēluši mājiņas augstu kokos un iekārtojušies uz pamesto ēku jumtiem, lai apgrūtinātu policijas centienus viņus padzīt.

Vairāki policisti tikuši apmētāti ar krāsu un petardēm, un policija arī pārbauda ziņas par pazemes tuneļu sistēmu zem ciemata.

Ciematā apmetušies aptuveni 200 aktīvisti. Gaidāms, ka nedēļas nogalē demonstrācijā netālu no ciemata piedalīsies arī zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga.

"Roberts Hābeks, [kas pats pārstāv zaļos], lielā mērā ir atbildīgs par vardarbīgo izlikšanu no Luceratas," paziņoja "Ende Gelaende", piebilstot, ka valdības mērķis atteikties no ogļu izmantošanas līdz 2030.gadam, ja tas tiks izpildīts, nav pietiekams Parīzes klimata vienošanās mērķu realizēšanai.

"Tādejādi zaļie atkal ir nodevuši savus ideālus," paziņoja organizācija.

Budžeta paredz finansēt jaunas valdības prioritātes 710 miljonu eiro apmērā

Papildināta ziņa.

Šā gada valsts budžeta piedāvājums paredz papildu esošajām valsts programmām finansēt jaunas valdības prioritātes un programmas 710 miljonu eiro apmērā, ceturtdien preses konferencē par piedāvājumu 2023.gada valsts budžeta prioritāraj...

Tunisijā notiesātas 9 sieviešu teroristu grupējums

Tunisijā tiesa piespriedusi cietumsodus deviņām sieviešu teroristu grupējuma loceklēm par gatavošanos nogalināt valdības ministru, ceturtdien vēsta mediji. Tunisijā šis ir pirmais zināmais gadījums, kad atklāts teroristu grupējums, kur visas tā locekle...

Spānijas Augstākā tiesa Pudždemonam līdz četriem gadiem samazina iespējamo cietumsodu
Spānijas Augstākā tiesa samazinājusies iespējamo cietumsodu Katalonijas separātistu līderim Karlesam Pudždemonam no 15 līdz četriem gadiem.


Komentāri