lv
AqL31Jk85OkcEvFyc1PClNEOqt7IGHVyWIqqOJEA
1058453

Tiesu darbinieku atalgojumu šogad varētu celt par 16%

Tiesu darbinieku atalgojumu šogad varētu celt par 16%

Tiesu darbinieku atalgojuma celšanai šī gada budžetā ir paredzēti 4,4 miljoni eiro, kas ļautu celt tiesu darbinieku atalgojumu par apmēram 16%, šodien žurnālistiem pēc kopīgas tikšanās paziņoja Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Aigars Strupišs un tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnera (JV).

Strupišs informē, ka algu pieaugums skars tiesu darbiniekus, kuru alga variē no 900 līdz 1200 eiro. Tiesnešu darba samaksas palielinājums šogad netiek plānots.

Tieslietu ministre uzsver, ka esošajā ekonomikas situācijā 4,4 miljoni eiro ir tā summa, kura ļaus neatņemt līdzekļus citām prioritātēm. Ministre uzskata, ka pašlaik ir izdarīts maksimālais, bet 2024.gada budžeta sastādīšanā ministrija varētu virzīt priekšlikumus, ar ko vēl palielināt tiesu darbinieku atalgojumu.

Tāpat Lībiņa-Egnere kopā ar Strupišu ir vienisprātis, ka ir jāturpina stiprināt tiesu vara, spriedumu izpilde, kā arī ir jāstrādā pie Tieslietu akadēmijas izveidošanas.

Ministre uzsver, ka starp tiesu varu un izpildvaru nepastāv pretrunas par tiesu varas neatkarības stiprināšanu.

Iepriekš vēstīts, ka tiesu darbinieki aicina valdību rast iespēju 2023.gadā katrai tiesu darbinieku kvalifikācijas pakāpei noteikt proporcionālu darba algas paaugstinājumu vismaz 24% apmērā.

Tiesa ierosinājusi tiesvedību par NEPLP lēmumu atņemt Doždj apraides atļauju

Administratīvā rajona tiesa lēma pieņemt Krievijas neatkarīgās programmas "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") iesniegumu par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmuma, ar kuru medijam tika atņemta apraides atļauja, atcelšanu, informēj...

Maska bagātības kritums pārspējis pasaules rekordu
ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" īpašnieks un vadītājs Īlons Masks pārspējis pasaules rekordu attiecībā uz visu laiku lielāko bagātības samazināšanos, liecina Ginesa rekordu apkopotāju "Guinness World Records" sniegtā informācija....
Lielbritānijā reģistrēts uzņēmums sola 'Jaunlatviju'; PTAC saskata krāpniecību
Iespēja dibināt jaunu Latviju, bet šoreiz tropiskajā Fidži klimatā – šādu sapni piedāvā Merķela ielas hosteļa ugunsgrēka krimināllietā iesaistītais Ernests Rieksts, kura projekts "Jaunlatvija" reklamē iespēju iegādāties īpašumus privātam investoram pie...


Komentāri