lv
imwl287PYoQy48PbdAmgUFn53FFEQMe6Eh0zMicI
1056532

Pētījums: Dzīves dārdzības krīze uztrauc 93% ES pilsoņu

Pētījums: Dzīves dārdzības krīze uztrauc 93% ES pilsoņu

Pašreizējā dzīves dārdzības krīze uztrauc vairāk nekā deviņas desmitdaļas Eiropas Savienības (ES) pilsoņu, bet gandrīz pusi no viņiem tā jau ir skārusi, konstatēts pētījumā, kas veikts pēc Eiropas Parlamenta pasūtījuma.

Pētījuma rezultāti pamatoti ar vairāk nekā 26 000 respondentu aptaujāšanu, kas tika veikta oktobrī un novembrī 27 ES dalībvalstīs.

93% respondentu sacīja, ka ir satraukti par augošo dzīves dārdzību. 46% atzina, ka viņu dzīves līmenis jau ir samazinājies, bet 39% paredzēja, ka ar viņiem tas notiks nākotnē.

45% aptaujāto sacīja, ka pašlaik pieredz grūtības izdzīvot ar savas mājsaimniecības ienākumiem.

Saskaņā ar ES statistikas aģentūras "Eurostat" datiem decembrī inflācija eirozonā bija 9,2%.

82% respondentu bija nobažījušies par nabadzību un sociālo atstumtību, 81% - par klimata izmaiņām, 81% - par kara Ukrainā izplatību, un 74% - par kodolincidenta risku.

Respondenti lielākoties bija neapmierināti ar darbībām, kuras ES un nacionālās valdības ir veikušas krīzes risināšanai. 64% sacīja, ka nav apmierināti ar savas valdības reakciju, bet 56% pauda neapmierinātību ar pasākumiem ES līmenī.

Septiņas desmitdaļas ES pilsoņu tomēr atzinīgi novērtēja ES finansiālo, militāro un ekonomisko atbalstu Ukrainai.

Krievijas spēkiem nav izdevies ieņemt Soledaru, ziņo ukraiņi un ISW
Okupācijas spēku karavīru uzbrukums Soledarai nav vainagojies ar panākumiem un Ukrainas spēki turpina aizstāvēties, ceturtdien ziņo Ukrainas sauszemes spēku 10. atsevišķā kalnu trieciena brigāde.
Ronaldu efekts: Saūda Arābija pievērs acis viņa attiecībām; kluba sekotāju skaits 'lido debesīs'
Futbola zvaigznes Krištianu Ronaldu sensacionālā pārcelšanās uz Saūda Arābijas čempionāta klubu "Al Nassr" aizvadītajās nedēļās sacēlusi pamatīgu ažiotāžu, un, kamēr viņš gaida savu debiju jaunajā komandā, tā īsti nav mazinājusies. Saūda Arābijas varas...
Baltkrievijā arestēts bijušais prezidenta amata kandidāts Andrejs Dmitrijevs
Trešdien Baltkrievijā arestēts bijušais prezidenta amata kandidāts Andrejs Dmitrijevs, kurš 2020. gada vēlēšanās kandidēja uz Aleksandra Lukašenko krēslu, vēsta aģentūra "Reuters".


Komentāri