lv
2bdinto8mGBie7k0OjrGxSN5JqpQk54NjTe1ecej
1055866

Armands Puče: Spēlmaņu nakts un valsts

Armands Puče: Spēlmaņu nakts un valsts
Mēdz teikt, ka pie visiem režīmiem noderīgi ir klauni, skribenti un sētnieki. Laika gaitā šis iedalījums nav mainījies, varbūt vienīgi transformējušās robežas, kur zem klauniem tagad runājam par izklaides industriju – aktieri, sportisti utt., skribentus aizstājam ar radošo inteliģenci – dzejnieki, politologi utml., bet sētnieki... Nu, jā – sētnieki kā bijuši, tā paliek. Ukrainas varonības un Krievijas stulbuma kontekstā, atgādināt vai likt aizdomāties par minētajām parādībām, kas, starp citu, vismaz vienu reizi Latvijas liktenī jau ir apmierinājušas izvarotu likteņgaitu – ir vairāk nekā nepieciešami. Kā preventīvs pasākums.
Mobilo sakaru operatoriem agrīnās brīdināšanas paziņojumi būs jāizsūta vienlaikus
Saeima ceturtdien, 12. janvārī, galīgajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumu Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā, kas noteic, ka mobilo sakaru operatoriem jānodrošina agrīnās brīdināšanas paziņojumu nosūtīšana iedzīvotājiem...
VDD izbeidzis kriminālprocesu pret jaunieti par Krievijas karoga demonstrēšanu
Valsts drošības dienests (VDD) izbeidzis kriminālprocesu pret jaunieti Aleksandru Dubjago, kurš 10. maijā pie okupācijas pieminekļa Pārdaugavā staigāja ar Krievijas karogu.
Saeima piekrīt kriminālvajāšanas turpināšanai pret deputāti Grevcovu
Saeima ceturtdien, 12. janvārī, nolēma piekrist 14. Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas ("Stabilitātei") krimināllietas turpmākai iztiesāšanai.


Komentāri