lv
uQ0IIo31F1Gi0JglJai38lPudbWwaGyPuAOpeA0i
1050772

Atklās "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" biroju Rīgā

Atklās "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" biroju Rīgā
Rīga, 12.janv., LETA. Šodien tiks atklāts ASV finansētā "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) jaunais birojs Rīgā, aģentūru LETA informēja radio pārstāvji.

Rīga, 12.janv., LETA. Šodien tiks atklāts ASV finansētā "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) jaunais birojs Rīgā, aģentūru LETA informēja radio pārstāvji.

Biroja atklāšanas pasākums notiks plkst.17.30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

RFE/RL pārstāvji norāda, ka jaunais birojs ir daļa no RFE/RL centieniem cīnīties pret Kremļa dezinformāciju un nodrošināt krievvalodīgo auditorijai uzticamas un objektīvas ziņas.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, RFE/RL prezidents Džeimijs Flaijs, kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), kā arī citi politiķi un viesi.

LETA jau vēstīja, ka RFE/RL birojā Rīgā strādās Krievijas redakcijas un "Current Time TV" žurnālisti. Rīgā izvietosies arī raidsabiedrības jaunā nodaļa, kas nodarbosies ar žurnālistisko izmeklēšanu.

Līdztekus 11.janvārī "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL) atklājusi biroju Viļņā.

Tāpat ziņots, ka pērn martā RFE/RL paziņoja, ka atvērs jaunus birojus Rīgā un Viļņā.

RFE/RL 6.martā paziņoja par darbības apturēšanu Krievijā. RFE/RL savu lēmumu skaidroja ar bankrota procedūru, ko Krievijas varasiestādes sākušas pret raidsabiedrību, pieaugošo policijas spiedienu pret RL/RFE žurnālistiem un jauno mediju kara cenzūras likumu Krievijā.

RFE/RL korespondentu punkts tika atvērts Maskavā 1991.gadā pēc prezidenta Borisa Jeļcina ielūguma.

2021.gada decembrī Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms pasludināja RFE/RL par "ekstrēmistu organizāciju" un raidsabiedrības ziņu izplatīšana un lietošana kļuva par krimināli sodāmu pārkāpumu.

Flaijs informēja, ka divi Baltkrievijas redakcijas žurnālisti Ihars Losiks un Andrejs Kuzņečiks nepamatoti atrodas ieslodzījumā Baltkrievijā.

Saeimas komisija rosina pārskatīt nacionālajā enerģētikas un klimata plānā noteiktos mērķus
Rīga, 11.janv., LETA. Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāti šodien, iepazīstoties ar Latvijas nacionālā enerģētikas un klimata plāna 2021.-2030.gadam izpildi, rosināja pārskatīt plānā noteiktos sasniedzamos mērķus, aģentūru LETA informēja ...
Cehs.lv: Slapjais sapnis par Jaunlatviju, kas uzvarēs Krieviju
"Kurš vispār to sūdu lasa?" kārtējo reizi šķirstīju komentāru sadaļā atsauksmes par "Ceha" rakstu, kuru neviens nelasa, bet visi kaut kā ir informēti un ar viedokli. Taču pavisam noteikti man ir vismaz viens uzcītīgs lasītājs. Kad pirms gandrīz diviem ...
Zemnieks ar TP biedra karti 'numur viens' – mūžībā aizgājušais politikas smagsvars Gundars Bērziņš
Kādā 5. Saeimas sasaukuma budžeta apspriešanas naktī toreiz vēl "jaunais zemnieks" Gundars Bērziņš no Latvijas Zemnieku savienības (LZS) uzstājās vairāk nekā 100 reižu. "Man šķita neparasti, ka tikko parlamentā ienācis deputāts tik ļoti aktīvi debatē t...


Komentāri