lv
6waQ7XCqGGjX7nTuWRAmODRlLg1dVjwb6g8qQW7B
1048853

Kariņš lielīgs: Vienošanās par šī gada valsts budžetu ir panākta

Kariņš lielīgs: Vienošanās par šī gada valsts budžetu ir panākta

Valdošajā koalīcijā vienošanās par šī gada valsts budžetu ir panākta, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzīmēja, ka, nākot uz tikšanos ar valsts augstāko amatpersonu, bijis palicis viens tehniskas dabas jautājums, kas tiks risināts "noklusējuma kārtā" - ja par to izdosies vienoties, tad, pēc Kariņa paustā, varēs uzskatīt, ka vienošanās ir panākta.

"Piektdien, 13.janvārī, sasaukšu Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes un arī valdības ārkārtas sēdi. Budžeta pieņemšanas procesu varēsim skaidri virzīt uz priekšu. Rītdien būs detaļas no Finanšu ministrijas ar visiem cipariem, par kuriem esam vienojušies un kurus izskatīsim valdības sēdē," sacīja Ministru prezidents.

Savukārt Valsts prezidents uzsvēra, ka nepieciešams palielināt finansējumu zinātnei un inovācijām. Levits atzīmēja, ka 50% no zinātnisko institūciju finansējuma ir jābūt bāzes finansējumam, bet otrai pusei - projektiem.

"Patlaban galvenokārt tas ir projektu finansējums, kas traucē zinātnes attīstībai," atzīmēja Levits. Viņš arīdzan norādīja, ka ar premjeru pārrunāta vajadzība jūtami palielināt finansējumu iekšējai drošībai, iekšlietām un iekšlietu dienestiem.

Levits žurnālistiem norādīja, ka jāizveido stipendiju programma studentiem, kas studētu pedagoģiju, lai pēc dažiem gadiem latviešu valodas skolotāju būtu pietiekamā daudzumā. Tāpat ar stipendiju būtu jāatbalsta tie studenti, kas nākotnē plāno kļūt par Eiropas Savienības valodu un dabas zinātņu priekšmetu skolotājiem.

"Tuvojas krīze, jo mums fiziski nepietiek skolotāju, jo īpaši laikā, kad pēc trīs gadiem skolu sistēma pāries uz mācībām latviešu valodā. Skolotāji ir vajadzīgi, par to ir jādomā tagad un jāieliek budžetā," sacīja prezidents, piebilstot, ka ar Kariņu pārrunāts arī aizsardzības budžets un finansējums tādās jomās, kā veselība un izglītība.

Kijiva: Krievi cenšas pilnībā sagrābt Soledaru, bet nesanāk

Krievijas karaspēks cenšas pilnībā sagrābt Doneckas apgabala Soledaru, bet panākumu tam nav, trešdien platformā "Telegram" apliecināja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Ganna Maļara.

Soledarā turpinās smagas kaujas, un krievi atkal veikuši savu v...

Foto: Sprādzienā Kabulā nogalināti pieci cilvēki; vairāki desmiti ievainoti
Afganistānas galvaspilsētā Kabulā trešdien pie Ārlietu ministrijas, kur bija plānota tikšanās ar Ķīnas delegāciju, uzspridzinājies terorists pašnāvnieks, vismaz piecus cilvēkus nogalinot un vairākus desmitus ievainojot, pavēstīja amatpersonas un aculie...
Iznācis muzikoloģijas žurnāla Mūzikas akadēmijas raksti XX numurs

Iznācis Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas (JVLMA) muzikoloģijas žurnāla "Mūzikas akadēmijas raksti" XX numurs, informēja JVLMA Zinātniskā pētniecības centra pētniece Lauma Mellēna-Bartkeviča.

Trešajā desmitgadē žurnāls iekāpj ar trešo no četriem...



Komentāri