lv
O7U0uoPaW0NanmMZJfb5p8FST4mFUBm9Ud5edqgK
1047572

Ar interaktīvās spēles palīdzību jauniešus aicinās izprast ekonomiku

Ar interaktīvās spēles palīdzību jauniešus aicinās izprast ekonomiku

Daibes ilgtspējas centrs sadarbībā ar dabas un tehnoloģiju parku "Urda" izstrādā projektu "Dod pieci! Esi apritē!", kas šī gada laikā ļaus realizēt virkni ar pasākumiem, aktualizējot aprites ekonomikas pamatprincipu izpratni jauniešos, informēja centra pārstāve Liena Kreišmane.

Projektā plānotās aktivitātes vērstas uz sistemātiski izglītojošu un atraktīvu darbību, lai ar īpaši izstrādātu nodarbību, interaktīvās spēles un vizuālo materiālu palīdzību turpinātu izglītot jauniešus par aprites ekonomiku, attīstot kritisko domāšanu un pētniecības prasmes.

SIA "ZAAO" Dabas un tehnoloģiju parka "Urda" vadītāja Arita Smalkā- Boriseviča norāda, ka biedrības galvenais uzdevums ir sabiedrības izglītošana dažādos jautājumos, kas saistīti ar ilgtspējīga un videi draudzīga dzīvesveida aktualizēšanu. Biedrība, kura savā pastāvēšanas laikā īstenojusi vairākus veiksmīgus projektus gan bērniem un jauniešiem, gan pieaugušajiem, arvien meklē jaunas iespējas, kā pievērst uzmanību aktuālajām vides tēmām.

Smalkā-Boriseviča informē, ka projektā kopā ar "cilpo.lv" tiks izstrādāta interaktīva spēle "Cilpo apritīgi", kas jauniešiem ļaus izkustēties, būt dabā un caur asprātīgu un izglītojošu jautājumu jeb cilpu palīdzību uzzināt to, ko pamainīt savos paradumos, lai ikdienā darbotos līdz ar aprites ekonomikas pamatprincipiem.

2021.gadā realizētais projekts "Radi, lieku neradot!" uzskatāmi parādīja, cik šī tēma ir svarīga jauniešiem un cik būtiski par to ir runāt atraktīvā un viņiem saprotamā veidā. Iesākto plānots turpināt, pievienojot jau izstrādātajiem materiāliem - komiksiem, spēlēm, papildinātajai realitātei, video un infografikiem arī interaktīvu spēli un īpašus stendus. Materiāli būs veidoti tā, lai pedagogi tos varētu integrēt jebkurā mācību priekšmetā, atbalstot kompetenču pieeju izglītībā, piebilst Smalkā-Boriseviča.

Projektā tiks izstrādāta arī lielformāta spēle - stends, kas atainos konkrēta produkta - ābola - dzīves ciklu. Ābols ir Latvijas sezonālais auglis, kas uzskatāmi ļaus saprast, kādi procesi un resursi tiek iekļauti un patērēti līdz tam brīdim, kamēr tas nonāk veikalā. Stends būs pārvietojams un ērti lietojams, lai izmantotu mācību procesā.

Tiks izstrādāts arī interaktīvs makets, kurš aktualizēs transporta piesārņojumu un pārvietošanās alternatīvas. Izmantojot īpašo ZAAO autobusu, plānots realizēt arī vairākas izbraukuma nodarbības.

Projekts noslēgsies ar klātienes pasākumu jauniešiem, kurš ietvers dažādas aktivitātes - atkritumu poligona iepazīšanu, lekcijas, diskusijas un ražotāju pieredzes stāstus par resursu patēriņu un izmantošanu. Projektu paredzēts īstenot līdz šā gada beigām.

Projektu "Dod pieci! Esi apritē!" finansē "Latvijas vides aizsardzības fonds", realizē "Daibes ilgtspējas centrs" sadarbībā ar dabas un tehnoloģiju parku "Urda". Tā kopējais finansējums ir 23 037 eiro.

VKKF budžeta palielināšana varētu kompensēt LVM neesošo ziedojumu

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) budžeta palielināšana varētu kompensēt AS "Latvijas valsts mežu" (LVM) neesošo ziedojumu, šodien preses konferencē žurnālistiem sacīja VKKF padomes priekšsēdētāja Dace Bluķe.

Viņa norādīja, ka VKKF ir nosūtījis vēstuli...

Rīgas Pašvaldības policijas vietnieka amatā ieceļ Rudzīti

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komiteja šodien atbalstīja Edgara Rudzīša iecelšanu Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka amatā.

Viņš būs atbildīgs par personāla vadības jautājumiem.

Rīgas pašvaldības policijas priekš...

Vārtsargs Jānis Kalniņš turpinās spēlēt Krievijā arī nākamajā sezonā

Vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš pēc pievienošanās Krievijas klubam Habarovskas "Amur" uz visiem laikiem zaudējis iespējas pārstāvēt Latvijas izlasi, šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā spēlēs arī nākamajā sezonā.

"Amur" ziņo, ka līgums ar 31 gad...



Komentāri