lv
nXZiXbPxGiwQYYvIfcLMktgDHxNKaeBkEfpX7uAI
1043705

Mārtiņš Vērdiņš: 'Patriota' atšifrējums

Mārtiņš Vērdiņš: 'Patriota' atšifrējums
Jaunajā gadā Ukrainas bruņotie spēki turpina saņemt dāvanas. Pēc ASV lēmuma par pretgaisa aizsardzības "zeme-gaiss" raķešu sistēmas "Patriot MIM-104" baterijas nodošanu Ukrainai līdzīgu apņemšanos deklarēja arī Vācija. Ko tad īsti nozīmē abi šie dāvinājumi? Kā tie ietekmēs Ukrainas aizsardzības spējas? Īsā atbilde: ieguldījums ir būtisks, bet ietekme uz kaujas darbību būs mazāk izteikta, nekā Ukrainai saņemot raķešartilērijas sistēmas HIMARS.
'Vārdu 'nēģeris' un 'žīds' lietojums Saeimā nav neētisks' – lemj deputāti
Neskatoties uz ebreju kopienas vēstulē pausto, par vārda "žīds" aizskarošo nozīmi, un afroamerikāņu izcelsmes latviešu cilvēktiesību aizstāvja Džordža Stīla sacīto par vārda "nēģeris" negatīvo konotāciju, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ...
Maskava saniknota par Latvijas vēlmi panākt Krievijas sakāvi karā pret Ukrainu
Krievijas amatpersonu sašutumu izpelnījies Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča ikgadējā valsts ārpolitikas ziņojumā iekļautais secinājums, ka Latvijas interesēs ir panākt Krievijas sakāvi karā pret Ukrainu.
Šmitam 17 punkti Žalgiris uzvarā Eirolīgas spēlē

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien Boloņā guva 17 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas mačā.

"Žalgiris" viesos apspēlēja Boloņas "Virtus", kas bija spiesta atzīt Lietuvas kluba pārākumu ar 77:87 ...



Komentāri