lv
tlgj9PvFmuwHxhOOTeEW5vfXFOHGTlKl4WK3ORp7
1043111

Francijas arodbiedrības izsludina streikus, kas var paralizēt valsti

Francijas arodbiedrības izsludina streikus, kas var paralizēt valsti

Reaģējot uz valdības paziņojumu par pensiju sistēmas reformu iecerēm, Francijas arodbiedrības otrdien izsludinājušas streikus un protesta akcijas, kas varētu radīt nedēļām ilgu valsts paralīzi.

Kā ziņots, valdība iecerējusi paaugstināt pensionēšanās vecumu no 62 līdz 64 gadiem, lai gan pat daļa reformu atbalstītāju atzīst, ka tā ir riskanta iecere, kas izsauks lielu pretestību.

Nekavējoties pēc premjerministres Elizabetes Bornes otrdienas paziņojuma par reformu iecerēm astoņas lielākās Francijas arodbiedrības izsludināja protestu dienu 19.janvārī, kura "ievadīs spēcīgu ilgtermiņa kustību" pašreizējās pensiju sistēmas aizstāvībai.

Šī ir pirmā reize pēdējo 12 gadu laikā, kas pagājuši kopš iepriekšējām pensiju sistēmas reformām, kad visas Francijas arodbiedrības uzstājas vienotā frontē.

Mērenās arodbiedrības līderis CFDT Lorāns Beržī paziņojis, ka šīs esot "nežēlīgākās reformas pēdējo 30 gadu laikā".

Aptaujas liecina, ka divas trešdaļas francūžu iebilst pret pensionēšanās vecuma paaugstināšanu.

"Boeing" piegādāto lidmašīnu skaitam augstākais līmenis četros gados

ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" pērn piegādāto komerciālo lidmašīnu skaits sasniedzis augstāko līmeni kopš 2018.gada, taču tas joprojām atpaliek no Eiropas konkurenta "Airbus", liecina otrdien publiskotā informācija.

"Boeing" 2022.gadā piegādāja 480 lid...

Purvīša balvai 2023 nominēti Deičmane un Hofmanis

Pagājušā gada beigās "Purvīša balvai 2023" nominēti mākslinieki Evelīna Deičmane un Reinis Hofmanis, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Nominācijas pamatojumā norādīts, ka Deičmanes izstādē "Dejorgāns/Tan...

Latvijas pasts izdos jaunas pastmarku sērijas

VAS "Latvijas pasts" izdos pa trim jaunām pastmarkām sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi", informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Katrai pastmarkai ir atšķirīga nominālvērtība un tirāža.

Filatēlijas sērija "Mājdzīvnieki" tiks papildināta ar trim jaunām past...



Komentāri