lv
fgU5SgJU59k2KXieYP3BLV1GzjQCz64ZDrwmNrSR
1041175

Šausmas Peru! Protestētāji sadedzinājuši policistu

Šausmas Peru! Protestētāji sadedzinājuši policistu

Protestētāji Peru pirmdien uzbrukuši policistu patruļas mašīnai un to aizdedzinājuši, kā rezultātā miris policists, otrdien paziņojušas varasiestādes.

Protestos un nekārtībās, kas Peru izcēlās pēc prezidenta Pedro Kastiljo atcelšanas no amata un aizturēšanas 7.decembrī, kopumā dzīvību zaudējuši jau 47 cilvēki, liecina varasiestāžu sniegtā informācija.

29 gadus vecais policists Hosē Luiss Sonko Kvispe patrulēja kopā ar kolēģi Puno reģiona Huliakas pilsētā, kad viņiem uzbruka pūlis, kas vēlāk aizdedzināja policistu automašīnu.

Sonko kolēģis Ronalds Villasante Tokue stāstīja, ka viņiem uzbrukuši aptuveni 350 protestētāji. Viņš sacīja, ka ticis piekauts un nav zinājis, kas noticis ar viņa kolēģi. Tokue tika hospitalizēts ar vairākām galvas traumām, paziņoja policija.

"Policija ieradās notikuma vietā un atklāja, ka viens policists ir piekauts un sasiets, un otrs, Luiss Sonko Kvispe, diemžēl, ir miris," Kongresa sēdē paziņoja premjerministrs Alberto Otarola, piebilstot, ka Sonko ticis dzīvs sadedzinās policijas automašīnā.

Otarola izsludināja Puno reģionā sēras un paziņoja, ka turpmākās trīs dienas būs spēkā komandantstunda no plkst.20 līdz plkst.4.

Kastiljo gāšana un aizturēšana izprovocējusi protestus, kas notiek jau mēnesi ar nelielu pārtraukumu Jaungada brīvdienu laikā. Demonstranti pieprasa, lai prezidente Dina Boluarte, kas stājās prezidenta amatā pēc Kastiljo atcelšanas, atkāptos un nekavējoties tiktu sarīkotas jaunas prezidenta vēlēšanas.

Vakar Rīgā izglābts Daugavā iekritis cilvēks

Rīgā otrdien izglābts Daugavā iekritis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ar glābšanas dēļa palīdzību glābēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus - 11 uz ugunsgrē...

Par 2023.gada bezmugurkaulnieku izraudzīta medicīnas dēle

Latvijas Entomoloģijas biedrība (LEB) par 2023.gada bezmugurkaulnieku ir izvēlējusies vienu no posmtārpu tipa Annelida pārstāvošajām žokļdēļu sugām - medicīnas dēli jeb medicīnas žokļdēli (Hirudo medicinalis), informēja LEB pārstāvis Guntis Akmentiņš.

V...

Vidzemes šosejas būvdarbu posmā mainīsies satiksmes organizācija

Trešdien no pusdienlaika mainīsies satiksmes organizācija Vidzemes šosejas (A2) būvdarbu posmā, aptuveni kilometra garumā no Siguldas puses līdz Egļupei, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Satiksme Rīgas virzienā tiks organizēta pa nostiprinātu nomali...



Komentāri