lv
VLWjwK5F0fKzXgWNzQz3xgEU2o4uIQJd9noxxs4X
1040533

Jēkabpils novadā vakar no applūdušām mājām evakuēti pieci cilvēki

Jēkabpils novadā vakar no applūdušām mājām evakuēti pieci cilvēki

Jēkabpils novadā aizvadītajā diennaktī no applūdušām mājām glābēji evakuējuši piecus cilvēkus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā naktī VUGD saņēma informāciju no Jēkabpils pašvaldības policijas, ka Salas pagastā applūst trīsstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas teritorija.

Notikuma vietā konstatēts, ka applūdis piebraucamais ceļš un ūdens līmenis turpina strauji celties. Ar iedzīvotājiem pārrunāta iespējamā bīstamība un nepieciešamība evakuēties. Glābēji evakuēja divus cilvēkus, bet pārējie mājas iedzīvotāji atteicās evakuēties. Arī blakus esošās divstāvu daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji no evakuācijas atteicās.

Tikmēr Sakas salā, sakustoties ledus sastrēgumam, naktī applūdušas Gravānu daudzdzīvokļu mājas, vasarnīcu rajons un autobusu parka teritorija, informēja Jēkabpils pašvaldībā. Sakas salas iedzīvotāji evakuējuši lopus.

Jau ziņojām, ka Salas pagastā glābēji ar laivu un glābšanas dēli no divām mājām kopumā evakuēja trīs cilvēkus, bet no trešās mājas cilvēks evakuēties attiecās.

Savukārt, otrdienas vakarā Krustpils pagastā ugunsdzēsēji glābēji no applūdušas teritorijas izglāba suni. Mājas iemītniece jau iepriekš bija nokļuvusi drošībā.

Ledus sastrēguma dēļ Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām turpinās ūdens līmeņa svārstības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Traģēdija! Latvijā vakar uguns laupījis trīs cilvēku dzīvības

Latvijā aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdien glābēji steidzās uz Krāslavas novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konsta...

Premjers būtiski paaugstinājis KNAB priekšnieka Straumes algu
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izdevis rīkojumu par mēnešalgas palielināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Jēkabam Straumem, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
Brazīlijā saistībā ar grautiņiem likts arestēt augsta ranga amatpersonas
Brazīlijas tiesu iestādes ir devušas rīkojumu arestēt augsta ranga valsts amatpersonas pēc tam, kad nemiernieki iebruka galvenajās valdības ēkās Braziljā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.


Komentāri