lv
zS0uigjG7pppNI7w6pceuOmr0g0F1sdz0sOPsGsC
1031573

Lidosta Rīga šogad plāno apkalpot 6,3 miljonus pasažieru (+INFOGRAFIKA)

Lidosta Rīga šogad plāno apkalpot 6,3 miljonus pasažieru (+INFOGRAFIKA)

Šogad lidosta "Rīga" plāno apkalpot 6,3 miljonus pasažieru, kas, salīdzinot ar 2022.gadu, ir pieaugums par 16%, informēja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pārstāvji.

Kā skaidroja lidostā, jaunākās starptautiskās prognozes liecina, ka pirmspandēmijas laika apjomus aviācijas nozare sasniegs aptuveni gadu vēlāk nekā plānots iepriekš - 2025.gadā.

Jau ziņots, lidostā "Rīga" pērn apkalpoti 5,38 miljoni pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,35 miljoni pasažieru, pavēstīja lidostā, atsaucoties uz operatīvajiem datiem.

Kopumā pērn apkalpoti 54 818 lidojumi, kas, salīdzinot ar 2021.gadu, ir pieaugums par 40%. No tiem 48 427 bijuši pasažieru reisi, kas ir par 69% vairāk nekā 2021.gadā, kad tika apkalpoti 28 694 pasažieru lidojumi.

Lidostas "Rīga" apgrozījums pērn deviņos mēnešos bija 41,673 miljoni eiro, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, un uzņēmums strādāja ar 3,063 miljoni eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Skumjas ziņas no Taizemes. Princese nemostas no komas

Vēl pērn, 15. decembrī smagas sirds aritmijas dēļ slimnīcā nonāca Taizemes karaļa Rama X vecākā meita princese Badžrakitijabha. Jau pagājušas vairā nekā trīs nedēļas, bet 44 gadus vecā princese joprojām ir komā, ziņo Focus.

"Ārsti turpina glābt princese...

'Vakcīnskeptiķu vidusskola' saņem akreditāciju uz sešiem gadiem
Vislatvijas vidusskola, kas savulaik tautā iesaukta par vakcīnskeptiķu skolu, šā gada sākumā saņēmusi akreditāciju uz sešiem gadiem, otrdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".
Mediķi pie frontes līnijas glābj ievainotos Ukrainas aizstāvjus
Krievijas spēki pastiprina uzbrukumus ukraiņu pozīcijām ap Bahmutu, ziņo Ukrainas amatpersonas. Laikraksts "The New York Times" vēsta, ka kaujas par pilsētu likušas Ukrainas vadībai mainīt viedokli par to, cik mērķtiecīgi ir iesaistīties kaujās ar liel...


Komentāri