lv
mqdLq0axAQvW3C7CTxNaKVNz0NX9OhWKhm8IUbM9
1030932

TV3 būs jauns analītisks raidījums «Kolektīvais saprāts»

TV3 būs jauns analītisks raidījums «Kolektīvais saprāts»

No 22. janvāra svētdienās pulksten 18.50 kanālā TV3 būs skatāms jauns analītisku raidījumu cikls “Kolektīvais saprāts”, kas pētīs un analizēs Latvijas nākotnes attīstības modeļus, informē TV3. Raidījumu vadīs žurnālists Jānis Krēvics un mākslīgā intelekta attīstītājs un startup uzņēmējs Zigmārs Bērziņš.

Raidījums piedāvās domnīcas par valsts attīstībai svarīgām tēmām – kādā virzienā dodas pasaules attīstītākās valstis un kas Latvijai būtu jādara jau šodien, lai pēc 10 gadiem mēs nebūtu iedzinējos tādās jomās kā izglītība, lauksaimniecība, enerģētika un darba tirgus.

“Līdz šim valsts politika bijusi vērsta uz izdzīvošanu un neatpalikšanu no mūsu kaimiņiem. Bet kopīgas idejas – būt gudrākajiem, veselīgākajiem vai laimīgākajiem Eiropā – tāda mums nav. Meklēsim jaunas Latvijas attīstības idejas lauksaimniecībā, izglītībā, medicīnā un augsto tehnoloģiju jomās,” ieskatu raidījumā sniedz tā vadītājs Jānis Krēvics.

Raidījuma veidošanā piedalās arī Zigmārs Bērziņš, kurš šobrīd nodarbojas ar mākslīgā intelekta projektiem. Arī raidījuma veidošanā tiks izmantoti mākslīgā intelekta rīki, kam tiks lūgts dot savu prognozi Latvijas nākotnei.

Kopā ar dažādu jomu speciālistiem un viedokļu līderiem astoņu raidījumu garumā «Kolektīvais saprāts» centīsies rast atbildes un meklēt jaunas idejas, kā Latviju padarīt izcilu un ko varam darīt jau šobrīd.

5 gadi! Igaunijā Latvijas pilsonim cietumsods par marihuānas kontrabandu

Igaunijas tiesa par marihuānas kontrabandu piespriedusi cietumsodu Latvijas pilsonim Vitālijam Kosovam, ziņo laikraksts "Postimees".

Kosovam piespriests piecu gadu cietumsods, taču reāli viņam būs jāizcieš tikai desmit mēnešu ieslodzījums. Ja piecu gadu...

Armēnija atsakās organizēt Krievijas militārās mācības

Armēnijā šogad nenotiks Krievijas vadītās militārās mācības, otrdien paziņojis Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans.

Pašinjana paziņojums liecina par Armēnijas augošo neapmierinātību ar Maskavu.

Pašinjans nesen kritizēja Krievijas miera uzturētāju...

Zolitūdes traģēdijas krimināllietā spriedumu pasludinās janvāra beigās

Nolēmumu tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā Rīgas apgabaltiesa pasludinās 24.janvārī plkst.13, informēja tiesa. Nolēmums tiks pasludināts attālināti.

Šodienas tiesas sēdē savu pēdējo vārdu teica apsūdzētie.

Iepriekš prokuratūra lūdza apgabal...



Komentāri