lv
gXtwgxA6IB5kvL8fQM1piAIvvryEqPAcop8NGDT2
1028403

"Lukoil" pārdos naftas pārstrādes rūpnīcu Itālijā

"Lukoil" pārdos naftas pārstrādes rūpnīcu Itālijā

Krievijas naftas uzņēmums "Lukoil" pirmdien paziņoja, ka panācis vienošanos, lai pārdotu naftas pārstrādes rūpnīcu Itālijā Kiprā bāzētam fondam.

Itālija decembra sākumā pārņēma valsts uzraudzībā naftas pārstrādes rūpnīcu ISAB, lai novērstu tās slēgšanu un garantētu enerģijas piegādes.

Sicīlijā bāzētā ISAB ir viena no lielākajām naftas pārstrādes rūpnīcām Eiropā, un pastāvēja riski, ka tai nāksies pārtraukt darbību saistībā ar Eiropas Savienības noteikto embargo Krievijas jēlnaftas importam pa jūru.

"Lukoil" panācis vienošanos ISAB pārdot fonda "ARGUS New Energy Fund" struktūrvienībai "G.O.I. Energy", kas to pārvaldīs kopīgi ar naftas un metālu tirdzniecības grupu "Trafigura".

Pēc nepieciešamo regulatoru atļauju saņemšanas paredzēts, ka darījums tiks pabeigts līdz 2023.gada marta beigām.

Inflācijai Nīderlandē pērn 47 gados augstākais līmenis

Inflācija Nīderlandē pērn pieaugusi līdz 10% salīdzinājumā ar 2,7% 2021.gadā, tādējādi reģistrēts augstākais līmenis kopš 1975.gada, ziņo valsts statistikas birojs.

Inflācijas kāpumu galvenokārt veicinājušas enerģijas cenas, kas 2022.gadā sadārdzinājušā...

Latvijā mājokļu cenu kāpums straujāks nekā ES un eirozonā vidēji

Mājokļu cenas Latvijā pērn trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 13,7%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie ...

NYT: kaujas par Bahmutu Ukrainas vadībai likušas mainīt filozofiju

Kaujas par Doneckas apgabala Bahmutu Ukrainas vadībai, kas iepriekš šaubījusies par to, cik mērķtiecīgi ir iesaistītes kaujās ar lieliem zaudējumiem, tagad likušas mainīt savu viedokli, publikācijā, kas veltīta situācijai ap Bahmutu, norāda laikraksts ...



Komentāri