lv
GuKL3HpK2xKQ54LoIGqmnRnSONJUW06FYbzN0zNp
1027705

Juris Binde: 5G tehnoloģijas nozīme aizsardzības stiprināšanā

Juris Binde: 5G tehnoloģijas nozīme aizsardzības stiprināšanā
Dzīvojot ģeopolitiski saspringtā laikā, par aizsardzību nākas domāt pastiprināti. Ja senāk valstu un pilsētu aizsardzībai cēla aizsargmūrus un raka grāvjus un noteicošais bija bruņoto spēku skaitliskais pārsvars, tad 21. gadsimtā galveno aizsardzību nodrošina tehnoloģijas. Daudz tiek runāts par kiberdrošību, kad ar digitālu rīku palīdzību tiek novērsts potenciāls uzbrucēju kaitējums un reāli uzbrukumi. Taču inovatīvu tehnoloģiju klātesamība bruņoto spēku arsenālā – vai tie būtu droni vai militārā lietu interneta sensori, vai paplašinātās realitātes (AR) brilles –, pilnīgai aizsardzībai nodrošina pārspēku un drošību visos līmeņos, un galvenais to darbības pamats var būt 5G tehnoloģija.
Pakistāna atpakaļ pie 'Taliban' režīma deportē vairākus simtus afgāņu bēgļu
Pēdējās trīs dienās vairāk kā 600 Afganistānas bēgļu ir deportēti no Pakistānas un vēl vairākiem simtiem draud izvešana atpakaļ uz dzimteni, otrdien ziņo laikraksts "The Guardian".
Startam pasaules ziemas universiādē ASV pošas 10 Latvijas augstskolu studenti
ASV pilsētā Leikpleisidā ceturtdien sāksies pasaules ziemas universiāde, kur Latviju pārstāvēs 10 augstskolu 25 sportisti, tostarp startēs startēs studentu vīriešu hokeja izlase, informēja Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS).
Kāpj ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils; hidrologi prognozē plūdus
Pēdējā diennaktī Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājies par vairāk nekā metru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Hidrologi prognozē plūdus.


Komentāri