lv
lvcYvaUNkmNsoDzAGY9LY5U5bR1vklyHRDkoHhwV
1025815

Jelgavā koncertā izdejos Dziesmu un deju svētku repertuāru

Jelgavā koncertā izdejos Dziesmu un deju svētku repertuāru

14.janvārī plkst.16.00 uz Jelgavas kultūras nama lielās skatuves notiks tautisko deju koncertu "Ziemas danči".

Tautas deju ansamblis "Diždancis" dejotājiem pievienosies vēl viens Jelgavas kolektīvs - "Kalve". Būs arī kolektīvi no Rīgas - tautas deju ansambļi "Līgo", "Ačkups" un deju ansamblis "Austris", kā arī jauniešu deju kolektīvs "Delveri" no Krustpils.

Kā stāsta "Diždanča" un koncerta mākslinieciskā vadītāja Ieva Karele, katru gadu kolektīvi tiek aicināti uz koncertu: "Iepriekšējā sezonā mūsu rīkotie danči pandēmijas dēļ notika nevis rudenī, bet gan pavasarī. Šajā sezonā tie pārtapuši par "Ziemas dančiem".

Dejotāji izdejos 2023.gada Dziesmu un deju svētku repertuāru. Skatītāji redzēs arī dejas, kas radītas pavisam nesen, koncertā neizpatiks arī tā saucamais "zelta fonds".

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" kasēs.

Peru demonstrantu un drošības spēku sadursmēs vēl 12 bojāgājušie

Peru pirmdien gāja bojā vismaz 12 cilvēki sadursmēs starp demonstrantiem, kas mēģināja ieņemt lidostu, un drošības spēkiem.

Jaunā asinsizliešana Peru politiskajā krīzē notika Puno reģiona Huliakas pilsētā valsts dienvidaustrumos. Huliakā nogalinātie cil...

ASV apsver kājnieku kaujas mašīnas Stryker nodošanu Ukrainai

Izdevums "Politico", atsaucoties uz anonīmiem avotiem ASV Aizsardzības ministrijā, ziņo, ka ASV apsver kājnieku kaujas mašīnas "Stryker" nodošanu Ukrainai nākamajā palīdzības paketē.

ASV varētu paziņot par jauno paketi - ar vai bez "Stryker" - nākamajā ...

Vecmīlgrāvī sociālajā dzīvojamā ēkā izcēlies ugunsgrēks; glābj cilvēkus

Plkst.10.44 glābēji saņēma izsaukumu uz Zandartu ielu, kur kādā piecstāvu ēkā izcēlies ugunsgrēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Notikuma vietā konstatēts, ka ēkā ir spēcīgs sadūmojums un nekavējoties tika uzsākta cilvēku glābšan...



Komentāri