lv
AEiqbPF8SlVuaNJSElaBbi5LuJKPM1YAXSMUYeIi
102167

AB dambī skatāma brīvdabas naivās mākslas izstāde

AB dambī skatāma brīvdabas naivās mākslas izstāde

AB dambja parka teritorijā no šodienas būs skatāma mākslas centra "Noass" rīkota brīvdabas izstāde "Par spīti visiem", informēja centra pārstāve Evija Dambrovska.

Viņa norāda, ka izstādes ekspozīcija izvietota uz pieciem stendiem, kas kalpo par ieejas durvīm dažādu mākslinieku radošajā darbībā. Durvju atslēga ir QR kods, kuru noskenējot mobilajā telefonā, atklājas stāstījums, audio gids un papildus vizuālais materiāls no Latvijas Naivās mākslas muzeja krājuma.

Latvijas Naivās mākslas muzeja veidotajā ekspozīcijā "Par spīti visiem" ir skatāmi Arnolda Skrastiņa, Vijas Vētras, Žaņa Bulava, Mihaila Ramusa un Edgara Krīgera darbi. Visu autoru radošā darba periods lielākoties saistīts ar "padomju laiku" un atjaunotās Latvijas valsts pirmo desmitgadi.

Skatītāji un parka apmeklētāji ir aicināti iepazīties ar ekspozīciju, lai gūtu ieskatu naivajā mākslā - cilvēku radošajā darbībā, kas pastāvēja ārpus mākslas institūcijām, to normām un ierobežojumiem. Naivās mākslas darbu vērtība ir to unikalitātē, īpaši uzsverot autoru radošumu un uzdrīkstēšanos izteiksmes līdzekļu meklējumos, uzsvēra Dambrovska.

Baltais nams apstiprina sarunu turpināšanu ar Kremli

ASV Baltā nama nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans apstiprinājis, ka sakaru kanāli starp Vašingtonu un Maskavu joprojām ir atvērti, neskatoties uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Salivans norādīja, ka ASV interesēs ir saglabāt kontaktus ar Kreml...

Tautas ataudzes veicināšanai piedāvā līdz ar bērna piedzimšanu samazināt studiju kredīta nastu
Līdz ar pirmā bērna piedzimšanu vecākiem varētu tikt uz pusi samazināta studiju un studējošo kredīta nasta, bet līdz ar otrā bērna piedzimšanu šo kredītu varētu dzēst pilnībā, paredz viens no piedāvātajiem tautas ataudzes veicināšanas pasākumiem, kurus...
Urbanovičs iesaka Elksniņam izvērtēt atrašanos 'Saskaņas' rindās
Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs iesaka no šīs partijas saraksta Daugavpils domē ievēlētajam Andrejam Elksniņam pārvērtēt savu atrašanos partijas rindās.


Komentāri