lv
9NxgF6We3om4SNUVWjMBJyG6o2p5kXDD9lRk8okz
1015573

Čehijas ekspremjers Babišs attaisnots lietā par krāpšanos ar ES subsīdijām

Čehijas ekspremjers Babišs attaisnots lietā par krāpšanos ar ES subsīdijām

Prāgas tiesa pirmdien attaisnojusi bijušo Čehijas premjerministru Andreju Babišu lietā par krāpšanos ar Eiropas Savienības (ES) subsīdijām, spriedumu pieņemot tikai četras dienas pirms prezidenta vēlēšanām, kurās startēs arī Babišs.

Ekspremjers bija apsūdzēts, ka 2007.gadā palīdzējis nodalīt atpūtas un konferenču centru "Čapi hnizdo" ("Stārķa ligzda") no viņam piederošā pārtikas, ķimikāliju un mediju holdinga "Agrofert", lai "Čapi hnizdo" varētu pretendēt uz divu miljonu eiro ES subsīdiju mazajiem uzņēmumiem.

"Nodarījums, kas minēts apsūdzības rakstā, nav noziegums," pasludinot spriedumu, sacīja Prāgas pilsētas tiesas tiesnesis Jans Šots.

Gandarījumu par šādu lietas iznākumu paudis arī pats ekspremjers.

"Neesmu vainīgs! Man ir liels prieks, ka mums ir neatkarīga tiesu vara un ka tiesa apstiprināja to, ko es sacīju jau no paša sākuma," tviterī pauda Babišs.

Kopā ar Babišu šajā lietā bija apsūdzēta viņa bijusī palīdze Jana Nagjova, un arī viņa tika attaisnota.

Babišs allaž noliedzis, ka būtu pastrādājis nelikumības, prāvu dēvējot par "politisku procesu" pirms prezidenta vēlēšanām, kas sāksies piektdien.

Tiesai nodod krimināllietu pret četriem bijušajiem LDz valdes locekļiem

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu pret četriem bijušajiem VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes locekļiem, tostarp Uģi Magoni, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Lietā apsūdzēts Magonis, Edvīn...

Taivāna satraukta par Ķīnas armijas mācībām
Ķīnas armija sarīkojusi kārtējās militārās mācības, nosūtot Taivānas virzienā kara aviācijas lidmašīnas un karakuģus. Tā vēsta gan Ķīnas, gan Taivānas Aizsardzības ministrija.
Pirmie cilvēki jau saņem hospisa pakalpojumu Samariešu apvienībā
Cilvēki izrāda interesi par hospisa pakalpojumu, ko salīdzinoši nesen sadarbībā ar Labklājības ministriju izmēģinājuma projektā sākusi nodrošināt Latvijas Samariešu apvienība. Pakalpojumu pašlaik saņem pirmie trīs klienti, un vēl citu cilvēku vajadzība...


Komentāri