lv
ZW2NTzIUdNJL02zAvTnxfDxM22BOsAYjyduG5Mzk
1007293

papildināta - Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis pakāpies vēl augstāk

papildināta - Daugavā pie Zeļķu tilta ūdens līmenis pakāpies vēl augstāk
(Papildinātas pirmās divas rindkopas.)

(Papildinātas pirmās divas rindkopas.)

Rīga, 9.janv., LETA. Pirmdienas rītā plkst.6 ūdens līmenis Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, sasniedzis 8,4 metrus virs novērojumu stacijas nulles atzīmes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tas ir augstākais ūdens līmenis, kas šajā vietā reģistrēts. Iepriekšējais rekords bija 8,34 metri 2013.gada 19.aprīlī. Pēdējās desmit dienās ūdens līmenis kopumā cēlies par vairāk nekā pieciem metriem.

Pie Pļaviņām turpinās ūdens līmeņa svārstības, tas nav bīstami augsts. Pie Jēkabpils ūdens līmenis sācis lēnām paaugstināties, bet augšpus Jēkabpils ūdens līmenis Daugavā pazeminās.

Ogres upē pie Ogres pilsētas ūdens līmenis paaugstinājies līdz 2,66 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta, bet pie Ogresgala turpinās lēns ūdens līmeņa kritums.

Lielākajā daļā upju ūdens līmenis pazeminās vai nedaudz svārstās.

Jau ziņots, ka hidrologu vērtējumā sarežģītākā situācija ir Pļaviņu ūdenskrātuvē un augšpus tās, kur lielu ledus sablīvējumu papildina jauni vižņi.

Svētdien pie Aizkraukles novada un Jēkabpils novada robežas, netālu no Pļaviņām, no krastiem izgāja Aiviekste, applūdinot vairāku māju pagalmus, un daži cilvēki arī evakuēti, noskaidroja aģentūra LETA.

Vitenbergs: Būtu pāragri runāt par Krievijas standarta sliežu likvidāciju Latvijā
Rīga, 9.janv., LETA. Runāt par Krievijas standarta jeb 1520 milimetru platuma sliežu likvidāciju Latvijā būtu pāragri, komentējot Eiropas Savienības (ES) transporta ministru lēmumu, ka Baltijas valstīm līdz 2025.-2026.gadam būs jāizstrādā plāns, lai 15...
Stiklots tunelis un rūsējošas sienas. Liepājas mākslu skolā pabeigti būvdarbi.
Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā (LMMDV) noslēgusies 2.būvniecības kārta, līdz ar to ir īstenojusies iecere – vēsturisko mākslas skolas ķieģeļu ēku papildināt ar jauniem korpusiem, kas būtiski paplašina skolas iespējas strādāt mūsdienīgā...
Darbu sāk "Latvijas pasta" jaunā valde
Rīga, 9.janv., LETA. Darbu šodien sāk VAS "Latvijas pasts" jaunā valde, kuras priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors būs līdzšinējais uzņēmuma vadītājs Mārcis Vilcāns, bet valdes locekļu amatos strādās Andris Puriņš, Gusts Muzikants un Kristaps Kr...


Komentāri