lv
PWzesiYfpFClV1Xno3DNr8BXbY84jpT05yECKNIR
1003425

Britu ēģiptoloģe un antropoloģe Ella al Šamahi: Gribu parādīt, kā tiek atrasts Imhoteps!

Britu ēģiptoloģe un antropoloģe Ella al Šamahi: Gribu parādīt, kā tiek atrasts Imhoteps!
Ja slavenā kapeņu izlaupītāja Lara Krofta būtu dzīvojusi vienā laikā ar vēl slavenāko arheologu un piedzīvojumu meklētāju Indianu Džonsu un viņi izveidotu ģimeni, un tajā piedzimtu meita, viņa izskatītos pēc Ellas al Šamahi. Tā ir pirmā doma, kas man iešaujas prātā, ieraugot uz skatuves šo jemeniešu izcelsmes britu arheoloģi, antropoloģi, rakstnieci un pētnieci. Jā, uz skatuves, jo viņa vēl arī ir "stand-up" komiķe, kas joko par savu darbu un zinātni. Tā vien šķiet, ka viņas diennaktī ir krietni vairāk par 24 stundām un gadā vairāk par 365 dienām.
Katras ierīces smadzenes. Vai 'silīcija vairogs' var pasargāt Taivānu no Ķīnas iebrukuma?
Telefoni, datori, elektroniskās iekārtas un automašīnas – nekas mūsdienās vairs neiztiek bez sarežģītas elektronikas jeb dažādām mikroshēmām (pusvadītājiem) un mikročipiem, un šajā jomā Taivānai globāli ir milzīga loma – salu valsts ir lielākā pusvadīt...
Viens no iekšlietu ministra padomniekiem būs sociologs Freimanis

Viens no jaunā iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) padomniekiem būs sociologs Aigars Freimanis, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Raidījums atzīmēja, ka Freimanis mikroblogošanas vietnē "Twitter" regulāri pauž, kā pats tos sauc, nīgru...

IeM plāno kārtējo tehnisko līdzekļu palīdzības sūtījumu Ukrainai

Iekšlietu ministrija (IeM) plāno kārtējo tehnisko līdzekļu palīdzības sūtījumu Ukrainai.

IeM neatklāj, kas konkrēti ukraiņiem tiks nosūtīts, un valdības lēmuma projektā vien norādīts, ka sabiedrotajiem nodos "valsts kustamo mantu".

Aizsardzības ministri...



Komentāri